Kako depilirati bikini zonu

Kako depilirati bikini zonuPre nego što pročitate ove savete kako depilirati bikini zonu, morate znati da je to vrlo osetljivo mesto i da morate biti jako pažljive. Depiliranje bikini zone nije više samo stvar navike ili higijene, već i stvar lepote i lične nege. Za depiliranje ovog dela tela najčešće se koriste dve tehnike, koje ćemo vam u ovom članku i predstaviti:

1) Depilacija žiletom. Ako se odlučite da se depilirate tj brijate žiletom, morate biti vrlo pažljivo da se ne posečete. Brijanjem suvišnih dlačica žiletom, uklanjate ih samo do površine kože, dok u slučaju da želite da ih odstranite iz korena, onda se morate odlučiti za depilaciju voskom.

2) Depilacija voskom. Po mnogima dosta efikasnija metoda od brijanja žiletom. Istina je da boli dosta više, ali ipak ste posle depilacije voskom mirne narednih bar 7-10 dana. Znajte i da vaše dlačice moraju biti bar 1 centimetar da bi se moglo depilirati. Za ovaj posao su vam potrebni: vruć vosak, drvena lopatica sa kojom ćete vosak nanositi, trakice, puder i losion za umirenje kože nakon tretmana. Nemojte se tuširati pre depilacije voskom jer vam dlačice moraju biti suve neposredno pre tretmana.

3) Ostale metode. Pored brijanja i depiliranja voskom, vašu bikini zonu možete držati urednom i uz pomoć nekih drugih metoda kao što je trajna laserska epilacija ili depilacija šećerom.

Vama savetujemo da izaberete onu metodu koja vam najviše odgovara uzimajući u obzir potrebno vreme za uklanjanje dlačica, faktor bola, novčano stanje itd.

I za kraj teksta daćemo vam još par saveta:
– Ako želite da ublažite bol prilikom depilacije voskom, možete popiti ibuprofen 30 minuta pre tretmana
– Ne preporučuje se depilacija ako pijete neke od antibiotika
– Nikako se nemojte tuširati odmah nakon tretmana jer tako možete iziritirati vašu kožu
– Za bilo koji od metoda depilacije da se odlučite, vaša koža bi posle toga trebala biti glatka, meka i nežna što i jeste krajnji efekat tretmana.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *