Kako se zabaviti

Nebitne su godine, zabava je potrebna svima. Da se opustimo od napornog dana, da ne postanemo robovi virtuelnih zanimacija, da imamo čega da se sećamo za nekoliko godina. Da naše vreme kvalitetno trošimo i ne dolazimo u situacije da izgovaramo onu ustaljenu rečenicu “Dosadno mi je”. Toliko nam stvari može stvoriti zadovoljstvo ali izmanipulisani socijalnim mrežama toga nismo svesni.
Zato, hajde da se probudimo iz tog sna.. Hajde da se zabavimo.
Kako se zabaviti

Kako se zabaviti

  1. Društvene igre – “Prvobitan” oblik monopola, rizika, karti, šaha, čoveče ne ljuti se, puzzle, igre pamćenja, twister, jamb itd. Igre na dodir! Okupi društvo i igrajte se satima.
  2. Sport – Fudbal, odbojka, košarka, plivanje, badminton, tenis, bilijar, kuglanje. Tereni za ove sportove pristupačni su svakom pojedincu, a mnogi su i besplatni. Izađite na svež vazduh i zabavite se na sat, dva.. Koliko želite!
  3. Knjige – Čitanje knjiga ima dvostruko zadovoljstvo: em što može biti edukativno, može biti i zabavno.
    Prošetaj do biblioteke ili knjižare i u skladu sa svojim interesovanjima odluči se za krimi pricu, ljubavni roman, dramu, triler, komediju, beletristiku, akciju, istorijski roman… Ili pak biraj po svom omiljenom piscu.. U svakom slucaju – Izbor je tvoj.
  4. Trk u kuhinju! – Oči su ti željne hrane koju si viđao/la na TV-u, novinama ili internetu. Pronađi recept, sakupi namirnice i eksperimentiši. Obraduj svoj stomak i porodicu(dečka/devojku).
  5. Rekreacija u dvoje – Trčanje, vožnja rolerima ili biciklom. Šetnja parkom, kejom ili centrom. Sve ovo može biti zabavno.. a i romantično.
  6. Okreni kuću naglavačke – Dosadila ti je monotonija u kući/stanu, iste boje, isti nameštaj, isti raspored. Potrebne su izmene. Učini preokret. Uredi je onako kako se tebi sviđa. Promeni raspored, unesi druge boje, zameni posteljinu, zavese, skloni tepih, izmeni raspored slika i figura na policama, u svojoj sobi možeš i da iscrtaš nešto po zidovima, okreciš, ma šta poželiš! :)
  7. Film – Hajde da zajedno uživamo u onome što volimo. Dobar film je lako naći, uskladite interesovanja I pronađite najbolji za vas. Skinite ga sa interneta, kupite u prodavnici ili idite u bioskop. I tako zavaljeni grickajte: kokice, semenke, palačinke, pizzu,..
  8. Zaradi – Pronađi honorarni posao. Danas su sve aktuelniji poslovi promotera, a do ovih poslova je lako doći. Samo pronađi agenciju i pošalji im svoj formular. I ovo kao i knjige pružaju dvostruko zadovoljstvo, zabavićeš se upoznajući različite ljude, a još ćeš imati “svoj dinar”. Ako si kreativan/na( pišeš poeziju, lepo crtaš, umeš da napraviš nakit, znaš da praviš frizure, uređuješ nokte.. ), ako ti dobro idu matematika i srpski možeš držati private časove i zaraditi. Tako radiš ono što voliš, a istovremeno zarađuješ na tome, ima li išta bolje?
  9. Izlet – priroda, rostilj i vesela družina. Pronadjite mesto, odaberite datum i ponesite fotoaparat (izradite slike, i neka svako od vas dobije po album sa slikama sa nezaboravnog izleta). Neka praznici ne budu jedini povod za druzenje! :)
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Đajić

Avatar photo
If you want it, U can catch it.:)

2 komentari

  1. Avatar photo
    Dragica Majstorovic

    Dopadaju mi se ideje. Odlazak u kupovinu deset puta na dan i „blejanje“ na internetu nisu više zabavni kao što su nekad bili. Vreme je za kreativnije oblike zabave.

  2. Avatar photo

    U suštini svi znamo za ove vidove rekreacije/zanimacije, ali kada nastupe dosadni trenutci nikako da ih se setimo! Sviđa mi se tekst i predlozi, nikada mi više neće biti dosadno.. ;)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *