Kako izabrati pravu nijansu pudera

Bilo da imate savršenu kožu ili određene nepravilnosti koje biste rado sakrile, puder uvek birate samo sa jednom namenom – da izjednačite ten. Određena crvenila, sitne borice, eventualne bubuljice ili ujedi komaraca, podočnjaci, sve to čini da koža našeg lica dobije sitne razlke u boji. Pravi spas jeste puder, ali je bitno izabrati ga u boji koja savršeno odgovara našem tenu. Puder u pogrešnoj boji može učiniti da izgledate šareno ili prljavo i u najgorem slučaju može dodatno istaći upravo one nedostatke koje biste najradije sakrile.
puder

Kako izabrati pravu nijansu pudera

  1. Najpre morate da znate da se tečni puderi proizvode u dva osnovna tona – roze i žutom. Kada procenite da li je vaš ten hladan ili topao, odnosno roze ili zlatan, onda možete obratiti pažnju na nijanse pudera.
  2. Probajte da nađete paletu pudera i da celu paletu uporedite sa bojom vaše kože. Prvo ćete eliminisati one nijanse koje vam definitivno ne odgovaraju (previše svetle ili previše tamne), a onda se pozabavite onim nijansama koje su ušle u vaš uži izbor.
  3. Boju pudera birajte prema boji vašeg vrata. Ako je neko sa vama, onda neka vam pomogne da uporedite boju pudera sa bojom kože iza uha. Najlakši način je da uporedite boje pudera sa bojom kože na unutrašnoj strani zgloba šake. Koža vam je tu dovoljno svetla i dovoljno tamna da možete izabrati nijansu koja vam odgovara taman kako treba.
  4. Ako ste već izabrali puder, ali vam se pri korišćenju učinilo da je previše taman za vaš ten, probajte da ga ukombinujete sa svetlijim puderom u kamenu. Puder u kamenu se nanosi nakon tečnog pudera i to samo na određena mesta, nikako po celom licu.
  5. Uzmite u obzir da vaša koža mora biti zdrava i negovana, kako biste uspele da izaberete pravu nijansu. Dakle, dobra hidratantna krema ispod svake podloge je obavezna.
  6. Preko kreme, a ispod pudera ćete naneti bezbojnu bazu (prajmer) čija je funkcija da vam „ispegla“ kožu, odnosno pripremi je za nanošenje pudera.
  7. Posle prajmera nanosite korektor ili iluminator, ako vam je potreban, a ako nije onda nanosite svoj izabrani tečni puder. Korektor služi za pokrivanje izrazitih nepravilnosti, a iluminator za isticanje recimo jagodica. Tečni puder se nanosi u tankom sloju, aplikatorom, četkicom ili prstima. Sačekajte da se taj sloj osuši, pa ako niste zadovoljne – dodajte još samo malo pudera tamo gde mislite da je potrebno. Ovde je najbolje rešenje da ne preterujete, kako ne biste izgledale kao loše urađena fasada.
  8. Posle tečnog pudera, nanesete korektor (ako je potrebno) i on se nanosi tapkanjem, kako ne biste uništile teksturu pudera.
  9. Nanosi se rumenilo, sjaj, iluminator ili hajlajter.
  10. I zatim puder u kamenu. Puder u kamenu možete izabrati u nijansi tečnog pudera ili izaberite onaj koji je za nijansu svetliji od vašeg tečnog pudera. Njegova funkcija je da „učvrsti“ tečni puder na licu, kao i da pokupi višak šminke i umanji eventualni sjaj lica.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Em

Avatar photo
Pišem. Čitam. Pričam. Mislim. Uvek učim. Stvaram. Volim. Dipl.Ing.Informatike, usmerenje programiranje i projektovanje

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *