Kako sprečiti urastanje nokta u meso

Urastanje nokta u meso može da se spreči, a i izleči ukoliko je u početnom stadijumu, kada gnoja još nema puno, a bol je u granicama tolerancije. To činimo u par lakih koraka, a sve što nam treba jeste jedna tanka pinceta, parče pamučne vate i medicinski alkohol (koncentracije 70%).

Kako sprečiti urastanje nokta u meso

  1. Operite noge vodom i sapunom
  2. Potopite stopala u vodu u kojoj ste rastvorili kesicu sode bikarbone i jednu šaku soli
  3. Posle 20 minuta natapanja u vodi, stopala obrišite peškirom
  4. Dezinfikujte pincetu alkoholom
  5. Kod sprečavanja urastanja nokta u meso, dovoljno je da bočne proreze između nokta i mesa „tamponirate“ čistom i suvom vatom, podvlačeći vatu i pod bočni deo nokta, po liniji koja se vidi na priloženoj slici. Količina vate treba biti dovoljno mala da možete da je zadržite šest sati na tom mestu (da ne ispadne i da ne boli mnogo), a opet dovoljno velika da može bezbedno da se izvuče pincetom. Posle vađenja vate, obavezno naneti kremu za stopala na tretirano mesto, kako bi koža omekšala ili ostala meka. Raditi tretmane dok god procenjujete da ima potrebe.Urastanje nokta u meso
  6. Kod lečenja uraslog nokta, princip je isti, uz prethodno vađenje nokta iz mesa i istiskivanje gnoja iz rane. Odsecite deo nokta koji preti da ponovo uroni u meso. Onda stavite vatu, ovaj put ne treba da bude suva, nego potopljena u hidrogen 3%. Posle 10- 15 minuta, vatu možete izvaditi i staviti novu, suvu. Vremenom i pažljivim sečenjem, nokat će poprimiti lep prirodan oblik kakav treba da ima.
  7. Ukoliko ne uspete da rešite problem sami, obavezno se obratite stručnjacima za manikir i pedikir.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Senka Malicevic

Avatar photo

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *