Kako odabrati boju za kosu i izbeći crveni sjaj

Monotonija ume biti zamorna pa je svako ponekad željan promena. Naravno da svi teže ka promeni na bolje ali svaka promena nosi dozu rizika, a upravo takva je promena boje kose. Tipovi kose su različiti, pa različita kosa različito reaguje na istu boju i marku farbe za kosu.
Farbanje kose

Kako odabrati boju za kosu i izbeći crveni sjaj

  1. Isprobajte u photoshopu. Postoji nekoliko besplatnih sajtova preko kojih možete isprobati sve nijanse koje vam se dopadaju. Samo ubacite vašu sliku i igrajte se, osim boje možete birati i oblik i dužinu kose.
  2. Pitajte prijatelje za mišljenje. Možda suviše subjektivno gledate na izbor nove boje pa donesete pogrešnu odluku. Ne stoji svaka boja lepo svakome, niti sve što je trenutno aktuelno moraju svi da nose na glavi. Pitajte bliske osobe za savet, oni će vam dati objektivnu sliku o tome kako vas vide u potencijalnoj boji.
  3. Obratite se stručnom licu. Frizer Vam može dati najbolje mišljenje jer najbolje poznaje kakvim osobama (u skladu sa bojom kože, crtama lica itd.) koja boja pristaje. Osim toga može najbolje da kaže kakva je vaša kosa i kako će reagovati na koju boju. Možda neće moći tačno da utrdi (pogotovo ako vam je to prvo farbanje ili ako prvi put radi na vašoj kosi, pošto je ne poznaje) ali će dati najpribližniju sliku.
  4. Što se tiče crvenog sjaja, on može biti prisutan da li zbog sastojaka u farbi ili vaših pigmenata kose, zato je najbolje da vas iskusan frizer farba a ne komšinica ili drugarica bez iskustva.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Đajić

Avatar photo
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *