Kako promena vremena utiče na zdravlje i raspoloženje

Osobama koje boluju od reume, astme i drugih hroničnih bolesti smetaju promene vremena, naročito pred kišu, ali nije svima poznato zbog čega se to dešava niti postoji efikasan lek za tegobe takozvanih meteoropata. Tegobe nisu vezane samo za disanje, radi se o osećaju umora i neraspoloženja, kao i o pormećajima sna. Odgovor treba potražiti u narušenom balansu jona različitog naelektrisanja. Promena naelektrisanja čestica vazduha deluje na stanje ljudi zato što je i ćelijama njihovog organizma potrebno naelektrisanje da bi funkcionisale i da bi se obnavljale.
Promena vremena

Kako promena vremena utiče na zdravlje

  1. U kratkim crtama, u vazduhu se nalaze pozitivni i negativni joni.
  2. Na ljudski organizam pozitivno deluju negativni joni, a negativno deluje veća koncentracija pozitivnih jona.
  3. Zdrav vazduh podrazumeva dosta negativnih jona, umerenu količinu ozona i minimalno zagađenje.
  4. Pozitivnih jona ima najviše pre i u toku padavina i nepogoda, kao i u zagađenoj sredini.
  5. Negativnih, blagotvorinih jona ima u vazduhu posle toga, u vreme leta zbog dejstva sunca koje utiče na njihovo stvaranje, ima ih u blizini mora, reka, vodopada i šuma. Boravite na takvim mestima kad god ste u prilici.
  6. Ukoliko osećate slabost i bolove u zglobovima i kostima, poslušajte sledeće savete:
  7. Masirajte zglobove i mišiće jakom komovom rakijom. Ako nemate komovicu lako možete napraviti drugačiji melem. Na primer, u 1 litar domaće rakije staviti 100 g gline, i jednu kašiku kuhinjske soli. Sastojke promućkati i kružnim pokretima masirati zglobove i mišiće, a ostale kosti uzduž i niz kost. Posle masaže se utoplite i odmorite.
  8. Kada ste leti na plaži iskoristite priliku da ruke i noge zatrpate peskom. Pesak dugo zadržava toplotu sunca i reflektuje zračenje koje je u većoj meri štetno, ali u borbi protiv reumatskih i sl. bolova delotvorno. Izbegavajte boravak na promaji. Kada pokisnete ne čekajte da se odeća suši na vama, a zimi se čuvajte promrzlina.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *