Kako očistiti četku za kosu

Bilo da je koristimo za feniranje ili samo za češljanje, četka za kosu će se svakodnevnom upotrebom brzo uprljati. Jasno je da će se ponovnim korišćenjem na čistoj kosi sve nečistoće preneti i isprljati kosu. Ovo može da se izbegne redovnim održavanjem četki i češljeva. Ponekad jednostavno pranje ne pomaže da se četka u potpunosti očisti, pa zato predlažem da pokušate sa nekim od sledećih trikova.
Cetka za kosu

Kako se čisti četka za kosu

  1. Posle svakog češljanja prstima izvucite dlake iz četke. Steknite tu naviku, obavljajte je rutinski, posle završenog friziranja i četka će biti čista i uredna.
  2. Povremeno je detaljno i brižljivo oslobodite nakupljenih krupnih i sitnih dlaka, vlakana sa odeće i drugih čvrstih i vidljivih nečistoća tako što ćete je „pročešljati“ češljem sa sitnijim zupcima. Ovo možete raditi svakih nekoliko dana, kada vidite da se nakupila nečistoća.
  3. Od gela, laka za kosu, pene i drugih hemijskih preparata četku ćete dobro očistiti samo pranjem. Čista voda i malo šampona će je održavati čistom. Uzmite rastvor šampona kojim inače perete kosu i očistite četku koristeći krpicu ili npr. staru četkicu za zube. Ona će lako doći i do nepristupačnih delova četke.
  4. Za dublje čišćenje predlažem da ostavite četku potopljenu u rastvor koji ćete napraviti od mešavine jednakih delova šampona i sirćeta. Upotrebite bilo koje sirće koje imate u kući (vinsko, jabukovo…). Posle je isperite vodom i dobro osušite.
  5. Četka za kosu će biti čista ako je s vremena na vreme istrljate sodom bikarbonom. Četku prvo pokvasiti, a zatim utrljati sodu bikarbonu. Kratko ostaviti da deluje, kako bi rastvorila nečistoće sa površine četke, a zatim je dobro isprati pod mlazom vode.
  6. Možete za čišćenje upotrebiti i mleko za lice koje inače koristite. Nanesite ga komadom blaznice, kao što to činite kad čistite lice i dobro istrljajte. Posle toga četku ispreite.
  7. Ako ćete raščešljavati masnu kosu, perut ili ostatke laka četka će se ozbiljno zaprljati. Da bi ste to sprečili, na čistu četku treba staviti komad gaze, tako da „iglice“ četke prođu kroz rupice na tkanini. Kad se na četki nataloži prljavština ili perut, izvucite gazu. Tako će četka ostati čista,a na gazi će ostati prljavština.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Aleksandra Stanković

Avatar photo
:-)

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

2 komentari

  1. Avatar photo

    Зар су после првог корака потребни ови остали??

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *