Kako izabrati zavese

Kako izabrati zaveseŽelite izabrati zavese za vaš dom a ne znate kako? Ovo je članak za vas. Najčešće se prilikom adaptacija stana, ili da je reč o useljavanju u novi stan postavlja pitanje izbora prekrivača za prozore. Klasičan i najčešće prvi izbor je zavesa od tkanine, koja najviše odgovara stanovima ili prostorima sa klasičnim konzervativnim uređenjem prostora.

Međutim, moderno opremljenim domovima ili poslovnim prostorima klasične zavese jednostavno često ne odgovaraju, odnosno ne uklapaju se u zamisao dekoratera prostora. Tada se kao mogući izbor pojavljuju trakaste zavese, rolo zavese ili venecijaneri.

Trakaste zavese su elegantno rešenje za svaki stan ili poslovni prostor. One dolaze u bilo kojoj boji tako da se lako mogu uklopiti u postojeći kolorit. Sastoje se od niza vertikalnih traka iste dužine koje se mogu po potrebi skupljati ili širiti i tako propuštati manje ili više spoljašnje svetlosti.

Rolo zavese imaju sličnosti sa spoljašnjim roletnama s tim što se nalaze unutar prostorije i naravno pravljene su ne od drveta ili aluminijuma kao klasične roletne, već od tvrde tkanine. Rolo zavese su praktičan izbor za poslovne prostorije gde se vrše video projekcije jer mogu da skoro potpuno spreče ulazak spoljašnje svetlosti u prostoriju.

Venecijaneri su veoma elegantno rešenje za moderno dizajnirane stambene ili poslovne prostore. Za razliku od trakastih ili rolo zavesa, oni se prave od specijalne vrste plastike ili aluminijuma. Zbog toga je njihov rok trajanja mnogo duži, a održavanje veoma lako, jer je dovoljna vlažna krpa za brisanje prašine.

Najbolji način da odaberete prave zavese jeste da pre kupovine obiđete nekoliko izložbeno-prodajnih salona u kojima možete videti kako zaista izgledaju sve navedene vrste zavesa, što bi uz navedene savete trebalo da bude dovoljno da donesete pravi izbor prilikom kupovine zavesa.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

Zivotni prostor

Kako osvežiti životni prostor

Proleće i prvi sunčani dani nas inspirišu da otvorimo svoj dom, provetrimo ga i oslobodimo …

Jedan komentar

  1. Zavese su ionako manje bitne… :-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *