Kako očistiti keš memoriju i ubrzati rad pretraživača

Ukoliko imate teškoća sa radom vašeg web pretraživača, najčešći problem je usporen rad,. Uzrok moze biti nagomilana keš memorija. Naredni koraci pokazaće vam kako izbrisati keš memoriju na najlakši način u pretraživačima koji su najpopularniji.
Kes memorija

  1. Mozilla Firefox: princip je uglavnom isti za sve verzije ovog pretraživača. Otvorite pretraživač, kliknite na opciju Tools u meni baru, i izaberite options.U narednom koraku izaberite Advanced stavku. Tu ćete imati četiri podkategorije (General, Network, Update, Encryption). Izaberite Network. Dobicete nove opcije, a ono šta vama treba je Cached Web Content. Desno od naziva opcije treba da kliknete Clear Now, sačekate par trenutaka i uspešno ste obrisali keš memoriju.
  2. Google Chrome: u desnom gornjem uglu imate dugme sa nacrtanim ključem, kliknite na njega i dobićete padajući meni, izaberite Tools. Dobićete novi meni u kojem treba da izaberete Clear Browsing Data. U poslednjem koraku treba da otkačite opciju Empty the cache i potom kliknete na clear browsing data. Refrešujte stranicu (ctrl+F5).
  3. Opera: u gornjem levom uglu kliknite na dugme Opera. Iz padajućeg menija izaberite Settings nakon toga Delete Private Data. U novom prozoru izaberite Detailed Options ,otkačite opciju Delete entire cache i kliknite na Delete.
  4. Internet Explorer: izaberite tools, pa iz narednog menija kliknite na internet options. Otvoriće vam se novi prozor. Pod stavkom Browsing history izaberite opciju delete, kliknite na delete all u narednom prozoru i vaš pretraživač će raditi brže i bolje.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Vojislav Damjanovic

Avatar photo
Po prirodi sam druzeljubiva osoba,provodim dosta vremena ispred racunara razumem se u otkljanjanje problema vezanih za racunar(hardver i softver)hteo bih da svoje znanje podelim sa drugima volim sport narocito fudbal itd...

SLIČNO

PDF

Kako kompresovati PDF fajl

Portabl dokument format (PDF) fajlovi predstavljaju odličan način za isporuku informacija zato što nije bitno …

2 komentari

  1. Kako da ne, ja je obriso u Google Chrome-u, jedva mi se stranice učitavaju -.-

  2. Kao prvo, Browser nije „web pretraživač“ već „veb pregledač“, Google je pretraživač. Kao drugo: brisanjem keša neće se ubrzati rad veb pregledača već će ga usporiti. Keš služi da ubrza učitavanje veb stranica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *