Kako očistiti četku za rumenilo i puder

Četke za puder, rumenila i senke su odlično mesto za čuvanje prljavštine i bakterija ukoliko ih redovno ne čistimo. Dodatni motiv za njihovo čišćenje treba da nam bude i činjenica da će nam tako pribor za šminkanje duže trajati.

Zarad brige o koži lica vrlo se isplati investirati u kvalitetne četkice, a s obzirom da su one najčešće i skupe, više je nego preporučljivo njhovo čišćenje s vremena na vreme. Redovno čišćenje će se samim tim višestruko isplatiti s obzirom da četkice tako mogu trajati godinama, a tek nakon njihove dotrajalosti ih treba zameniti novim.

Da biste obavili čišćenje četkice, unapred pripremite malo ubrusa ili toalet papira i šampon za kosu. Vrlo je važno da šampon koji koristite bude neki od dečijih ili šampona na biljnoj bazi. Aagresivni šamponi koji su u širokoj upotrebi mogu uzrokovati ispadanje dlačica iz četkice.

cetka-za-rumenilo-i-puder

Kako očistiti četku za rumenilo i puder

  1. Stavite malu količinu šampona na dlan
  2. Dodajte isto toliko vode. Skupite prste kako vam se ne bi sve rasulo iz ruke :)
  3. Uzmite četnicu i počnite lagano da je trljate o dlan na koji ste sipali šampon i vodu.
  4. Radite ovo dok se ne stvori poprilična količina pene koja će očistiti nečistoću sa četkice, a onda trljajte još 10ak sekundi.
  5. Zatim četkicu dobro isperite pod mlazom vode.
  6. Stiskajući četkicu, odstranite višak vode koji je zaostao na njenim dlačicama.
  7. Ostavite je da se osuši položenu na neku ravnu podlogu. Četkicu obavezno stavite tako da njene dlake strče sa ivice stočića ili komode na kojoj se suše kako se ne bi deformisala.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milena Milojevic

Avatar photo

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *