Kako se brijati sa električnim brijačem

Obrijati se na dobro i na brzinu, a da ne iskrvarite na smrt, je nešto što muči ljude od pamtiveka. Upotreba električnog brijača je smanjila pojavu posekotina i gubitka krvi na minimum, ali na uštrb dobre izbrijanosti. Postoji ipak nekoliko saveta koji mogu pomoći da biste se što bolje obrijali. Evo ih:
elektricni-brijac

Pre brijanja

  1. Uverite se da je mrežica glatka i da su nožići oštri. Preporučljivo je da ih menjate bar jednom godišnje, ili nećete moći da se dobro obrijete, a može da vam se pojavi i iritacija na koži.
  2. Operite lice. Ovo će vam omekšati bradu i olakšaće vam izbrijavanje.
    • Operite delove koje hoćete da obrijete toplom vodom.
    • Natopite peškirić toplom vodom. Držite ga na licu/bradi nekoliko minuta.
    • Osušite lice i bradu napuderišite talk puderom.
  3. Koristite losion pre brijanja koji u sebi sadrži alkohol. Ovo se može iskoristiti umesto koraka 2. Time ćete da uklonite masnoće sa vaše kože, a dlačice na licu će se ispraviti. Varijanta sa puderom se može koristiti ukoliko vam alkohol iritira kožu.
  4. Utvrdite u kom smeru vam rastu dlake. Učinićete to tako što ćete trljati površinu na kojoj vam rastu dlake. U jednom pravcu ćete osetiti glatkoću pri trljanju. Ovaj pravac je ,,u pravcu korena.’’ Trljanjem u suprotnom pravcu osetićete bockanje i otpor, to je ,,suprotno od pravca korena.’’

Za vreme brijanja

  1. Jednom rukom zategnite kožu lica. Ovo će vam pomoći da se što bolje izbrijete.
  2. Drugom rukom se brijte. Ovom rukom bi trebalo da pratite drugu ruku, tako da je koža uvek zategnuta tamo gde se brijete. Najbolje je da brijete suprotno od pravca rasta dlake.

Nakon brijanja

  1. Stavite losion na sveže obrijano lice. Ovo je izuzetno važno ukoliko koristite losion pre brijanja na bazi alkohola, pošto vam alkohol isušuje lice.
  2. Očistite brijač. Kod mnogih modela možete podići glavu brijača. Zatim bi trebalo da očistite nožiće i četku za čišćenje od dlačica.
  3. Premažite metalne delove i mrežicu svog brijača. Sa vrlo malo spreja bi trebalo da poprskate mrežicu dok vam je brijač uključen. Ne brišite ga nakon što završite.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Od stvari će vam trebati: ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dario Mirković

Avatar photo
Praksa je i u vezama najbitnija stvar. Mnogi kažu za mene da sam baš srećan sa ženama, a ja u stvari samo znam kako se treba ponašati prema njima.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *