Kakopedija > Moda i lepota > Lepota i nega > Kako očistiti lice glinom

Kako očistiti lice glinom

Vaše lice svakodnevno zahteva besprekornu čistoću. U tom slučaju, kako bi se u što manjem broju pojavljivale razne akne, crvenila i fleke koje su, naravno, najveći neprijatelji na čovekovoj koži, potrebna je glina!
ciscenje lica glinom

Kako očistiti lice glinom

  1. Ako planirate tretman lica glinom, preporučujem vam da glinu kupite u apoteci (cena je oko 400 dinara), jer je proverena i neće biti razloga da brinete.
  2. Postoji BELA i ZELENA glina. Na vama je da odlučite koju ćete upotrebiti prilikom tretmana. Za suvu i osetljivu kožu je preporučljiva bela, a za masnu zelena, ali koju god da probate, efekat će biti fantastičan jer su obe gline jako lekovite!
  3. Kada nabavite glinu, morate imati staklenu ili keramičku posudu za pravljenje smeše koju ćete namazati na lice. Pored posude i DRVENU kašičicu, jer metalna kašika oksidira u dodiru sa glinom, i glina ubrzo gubi svojstvo!
  4. Dakle, uzmite jednu drvenu kašičicu gline, sipajte je u posudu a zatim i kašiku mlake vode, s tim što je potrebno da procenite koliko vode treba jer smeša mora da bude kremasta (kao npr. pasta za zube), jer ako dolijete puno vode, smeša će propasti i nećete moći da je namažete na lice.
  5. Kada napravite kremastu smešu, krenite polako da premazujete lice. Gledajte da obuhvatite celo lice, osim predela oko usta i očiju.
  6. Primetićete nakon nekoliko minuta kako vam se lice zateže… To znači da je glina počela da „obavlja posao“ i da sve akne, mitiseri, i crvenila izbijaju na površinu…
  7. Nakon 30min dolazi na red i piling! Pustite mlaku vodu i krenite da skidate masku, ali to činite trljanjem lica tj. pilingom. Najviše trljajte u predelu nosa, jer su tu najviše vidljivi mitiseri. Kada isperete, videćete da je glina fantastična za vaše lice! :)
Vaša reklama u ovom članku? Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija.

Saveti

Upozorenja

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 3, prosek: 5,00

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

SLIČNO

kako se osloboditi podocnjaka

Kako se otarasiti podočnjaka

Podočnjaci nas mogu učiniti starijim više nego bore ili seda kosa. Menjanje boje na koži …

Ostavite odgovor