Kako se ponašati u bioskopu

Naše ponašanje u javnosti je odraz našeg kućnog vaspitanja. Odlazak u bioskop treba da bude jedan vid zabave ali opet moraju se poštovati osnovna pravila ponašanja u istom, jer ne želimo da nekom upropastimo veče, to što je nama neki film možda dosadan ne znači da ga osobe do nas pomno ne prate. Ne želimo da nas drugi ućutkuju, da se deru na nas ili u krajnjem slučaju izbace iz sale.
bonton u bioskopu

Kako se ponašati u bioskopu

  1. Izuzev svečane premijere, odlazak u bioskop ne zahteva nikakve posebne pripreme u oblačenju. Često se iznenada odlučimo da odemo u bioskop i to možemo da učinimo bez predomišljanja, jer u bioskop idemo u istom odelu u kome smo i inače na ulici. U bioskopsku salu uglavnom ulazimo u kaputima. Istina, u poslednje vreme moderno građeni bioskopi imaju svoje garderobere i u tom slučaju kaputi se ostavljaju tamo.
  2. Ako pođemo na vreme nećemo imati poteškoća da nađemo svoje mesto. Međutim, ako zakasnimo i film samo što nije počeo, moramo biti brzi, doći što pre do svoga mesta i što pre skinuti svoju jaknu da ne bismo gledaocima iza sebe zaklanjali platno. Pošto su sedišta u bioskopima dosta tesna, moramo paziti dok dođemo do njega da nekog slučajno ne zgazimo ili lupimo torbom po glavi .Zato se provlačimo pored njih uvek okrenuti licem ka njima. Za vreme trajanja filma treba glavu držati mirno, ne mičići je levo desno, jer time smetamo onima koji sede iza nas.
  3. Nije uputno glasno izražavati svoje mišljenje o filmu za vreme trajanja istog, a pogotovo ne žvizducima ili nepristojnim rečima. Grickanje semenki može biti zvučno i iritantno, šuškanje kesica od čipsa i drugih grickalica. Pušenje je zabranjeno.
  4. Podeljenja su mišljenja o držanju mladih u bioskopu. Većina starijih smatra da je za svaku osudu suviše slobodno ponašanje mladih u bioskopu. Međutim, mladi smatraju da u tome nema ništa rđavo, mnogima od njih je bioskop jedino mesto gde mogu slobodnije da se ponašaju i ispolje svoja osećanja. Naravno, vrlo malo treba da ono što možemo opravdati mladošću pređe u nepristojno i nekulturno ponašanje. I maldi treba da vode računa o drugima i da u ispoljavanju svojim intimnih osećanja ne preteruju, ne samo zbog drugih već i zbog njih samih. Jer ono što je nekome u određenim trenucima drago i lepo za druge je možda neumesno i ružno.
  5. Sedite na taj način da svojim delovima tela ne dodirujete susede sa leve i desne strane , a deo naslona za ruke prepustite i posetiocu, po pravilu s desne strane do sebe. No ukoliko vam je posetilac s desne strane zauzeo naslon, sami odlučite da li će te ga upozoriti da treba da vama ustupi naslon ili ćete svog desnog suseda lišiti prava na naslon. Postoji i treće,po našem mišljenju najbolje rešenje a to je da se lišite naslona ovoga puta.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

Ulica

Kako se ponašati na ulici

Za ponašanje na ulici ima vrlo mnogo pravila. No većina tih pravila nama je već …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *