Kako se ponašati u liftu

Lift je mali prostor na kome svakodnevno nalećete na komišije, sa kojima proćaskate i kojima se smeškate ukoliko dođe do neke neprijatne situacije. Lepi maniri i ponašanje daće vam samo veliki plus u komšiluku jer znate kako to ide, od jednog do drugog rekla kazala.
lift

Kako se ponašati u liftu

  1. Kada ulazite u lift, nemojte toliko žuriti da ne sačekate osobu koja je na dva tri koraka iza vas a koja takođe želi da uđe u lift. Sačekajte je i ponudite da uđe. Muškarac propušta ženu, a mlađi starije osobe, zatim pridrži vrata i pritisne dugme na tabli sa označenim spratovima. Ako se u liftu nalazi sa nepoznatom ženom, prethodno je pita do kog sprata ona želi.
  2. Po pravilu u liftu se nikada ne puši. Ako ste do lifta došli sa upaljenom cigaretom, obavezno je morate ugasiti pre ulaska.
  3. Neugodna situacija može nastati ako je lift preopterećen i ne može da primi sve ljude. Ako idemo službeno i žuri nam se, onda ćemo ući u lift po redosledu kako smo i stigli pred lift. Ako smo došli u društvu sa ženskom osobom, njoj ćemo dati prednost i pričekati povratak lifta ako je gužva. No, to ne treba činiti ako je broj ljudi koji čekaju lift veći nego što lift može da primi. U tom slučaju ulazite pre žena ako ste pre došli.
  4. Pre nego što uđete u lift, sačekajte da prvo izađu oni koji su već bili u njemu, pa tek onda uđite. U svakom slučaju, ulazeći u lift ne treba se gurati, to je pojava koju treba osuditi ne samo kada je u pitanju lift nego i svako drugo javno mesto.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

bonton u autobusu

Kako se ponašati u autobusu

Bez obzira na to kako putujemo, automobilom, busom, vozom, avionom ili brodom, ne smemo nikada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *