Kako koristiti Cloud prints na android telefonu

Ako koristite Android, BlackBerry ili Apple telefon možete uz pomoć svog telefona na vašem štampaču da odštampate šta god želite bez obzira gde se trenutno nalazite. Potrebno je da na telefonu imate instaliranu Cloud print aplikaciju, potreban vam je Gmail nalog, i potrebno je da povežete štampač sa Google Cloud štampanjem i da koristite Google Chrome. Inače, Cloud štampanje funkcioniše kako na telefonu, tako i na tabletu, ili bilo kojem računaru ili uređaju povezanim sa internetom.

cloud-prints-android

Kako koristiti Cloud prints na android telefonu

Na Widows-u to izgleda ovako:

 

  1. Najpre se prijavite se na Gmail nalog.i ostanite prijavljeni tokom celog procesa. Ovaj jedan isti nalog koristite i kada se prijavljujete na Gmail, kada registrujete aplikaciju a i kasnije kada štampate.
  2. Uključite štampač, nemojte ga isključivati, osim ako imate poseban štampač prilagođen za Cloud štampanje.
  3. Podesite Google Chrome na Could print.
  4. Kliknite na Chrome menu/(Prilagodite i kontrolišite Google Chrome)
  5. Zatim na Podešavanja/Settings
  6. Pronađite Prikaži napredna podešavanja/Show advanced settings… i otvorite
  7. Idite na Google Cloud štampanje
  8. Kliknite na Add printer(s)/Dodaj štampač(e), otvoriće vam se nova stranica.
  9. Kliknite na plavo dugme Add printer(S)/Dodaj štampač(e) da biste dodali štampač.
  10. Zatim kliknite na Menage your printers/Podesite vaše štampače, otvorđe se stranica sa pregledom svih štampača koji su povezani na vaš računar. Odaberite vaš štampač.
  11. Skinite i instalirajte aplikaciju sa Google Play prodavnice https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pauloslf.cloudprint
  12. Aplikacija je potpuno besplatna. Pokrenite aplikaciju. Prilikom pokretanja aplikacija će sama registrovati sve Gmail nalog koji već imate u telefonu (ili više, ako ih imate više od jednog). Select account to use/ izaberite nalog kojim ćete da povežete štampač. Dobićete You need select a printer, tap na OK, sačekajte da aplikacija pronađe vaš štampač. Kada ga pronađe, selektujte ga za Cloud štampu. Dobićete podešavanja za Cloud štampu gde možete promeniti štampač(ako imate više štampača), pripremiti štampu, promeniti Gmail nalog. Isto to možete učiniti u u Main menu/Printer menagment/selektujte vaš štampač/Set as default. Izađite iz podešavanja aplikacje.
  13. Kada završite sa povezivanjem štampača sa Gmail nalogom i povezivanje na Google Cloud štampanje, možete da štampate bez obzira na koji ste Gmail nalog prijavljeni.

Sama aplikacija ima mogućnost štampanja svih fajlova, Slika, Crteža, SMS-a, Kontakata, Skeniranih dokumenata, Beleški, attachmenta koj ste dobili putem Gmaila, Kalendara, Facebook-a, raznih skladišta koje koristite- Google Drive, Dropbox itd. Tačnije svakog dokumenta koji se nalazi u vašem telefonu.

Kada želite nešto da odštampate, morate da budete sigurni da je na vašem računaru otvoren pretraživač Google Chrome i da je vaš štampač uključen.

Ako želite da odštampate neki dokumenat koji se nalazi u memoriji vašeg telefona, pronađite ga, tapnite na njega, u opciji za deljenje uočićete Cloud print, tapnite na tu opciju. Dobićete Ready to print…/Spreman za štampanje… Štampanje možete podesiti na Page setup – broj kopija, orijentaciju stranice, kvalitet štampe itd. potvrdite štampanje i izabrani dokumenat će biti odštampan.

Drugi način je da direktno iz Cloud print aplikacije pronađete fajl koji želite da štampate i odštampate ga.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Vesna

Avatar photo

SLIČNO

Kako gledati TV preko interneta

Nemate pristup televiziji? Nemate TV u sobi? Ili pak želite da gledate nešto drugo u …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    hm interesantno.. ali jos nisam cula da neko ovo koristi..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *