Kako napraviti mirišljavu sveću

Dekorativni detalji čine da prostorija odiše lepotom, zanimljivošću i da uživamo boraveći u njoj. Mirisne sveće ne samo da prijaju oku, već i arome koje ispuštaju nadražuju naša čula. Ukrasne sveće mogu naš dom učiniti prijatnijim i lepšim, a mogu biti i divan poklon. Ako ste jedna od onih osoba koje vole lepe detalje, a pri tom ste i kreativni, evo načina kako da sa svoje dve ruke, a bez velikih ulaganja, napravite prelepe dekorativne sveće:
svece

Kako napraviti mirišljavu sveću

  1. Ako se odlučite da pokušate sami da napravite mirišljavu sveću, biće vam potrebno nekoliko stvari: posuda u kojoj ćete topiti vosak, makaze, fitilj, staklena čaša ili neka druga staklena posuda u kojoj će se sveća nalaziti. Biće vam potreban i kalup, vosak, drvena varjača, aroma, boja za vosak, termometar i ulje.
  2. Kada ste sve ovo pripremili, vreme je da preduzmete mere kako mesto na kojem radite ne bi bilo prekriveno voskom. Dakle, vaš radni deo zaštitite novinama kako posle ne biste morali da čistite fleke od voska.
  3. Prvo pripremite kalup tako što će te ga oprati, obrisati i premazati uljem. Ulje će pomoći da kasnije sveću lakše izvadite iz kalupa.
  4. Nakon toga, posudu koju ste pripremili stavite na laganu vatru, a vosak stavite preko posude kako bi malo omekšao. Kada je vosak mek, iskidajte ga na manje komade i ubacite u posudu da se istopi. Dodajte aromu i boju u srazmeri 1:8. Uzmite varjaču i dobro izmešajte dobijenu smesu, tako da se u potpunosti sjedine sastojci pa posudu sklonite sa šporeta.
  5. Sledeći korak je sečenje fitilja. Isecite pamuk tako da dobijete fitilj dužine sveće. Uspite vosak u kalup pa hemijskom olovkom napravite otvor u sredini, stavite fitilj pa polako dosipajte vosak do željene visine.
  6. Kada ste završili sa punjenjem kalupa, ostavite vosak da se ohladi. Ukoliko ste pravili manju sveću, trebaće nekih 3 do 4 sata da se vosak stvrdne, a ako je u pitanju veća sveća, biće potrebno oko 10 sati.
  7. Svoju mirišljavu sveću možete ostaviti u kalupu koji ste izabrali, a možete je i izvaditi iz njega. Ako sveća neće da izađe, poslužite se nožem tako što ćete je polako odvajati od unutrašnjosti kalupa.
  8. Sveća je sada gotova. Ako ste raspoloženi, sada možete da probate da napravite i romantičan svećnjak.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sanja Stojkov

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *