Kako naparaviti pametan izbor za vezu

Tekst je namenjen svima koji žele da donose ispravne odluke kada su u pitanju veze i muško – ženski odnosi. Ukoliko niste baš otvoreni za sve kombinacije i niste zainteresovani za sve što vam se ponudi, već imate jasnu predstavu o tome šta želite, a šta ne želite, masa drugih nepromišljenih ljudi može vas dovesti u neprijatne situacije. Može vam se desiti da u želji da ne povredite nekoga, pogrešnom odlukom povredite sami sebe. Želimo da predložimo nekoliko saveta.

veza

Kako naparaviti pametan izbor za vezu

Dobro, naravno da ljubav ne treba ograničavati pravilima, ali to je onda kad je ljubav već evidentna i jaka. Dok do toga ne dođe ne možete svakoga prihvatiti i viđati. Sve naše odluke danas imaće sutra neku posledicu. Zašto uvek lupiti glavom o zid, zašto ne učiti na tuđim greškama i tako izbeći u velikoj meri svađe, neprijatnosti i slomljena srca?

Razmislite o tome šta vas privlači, a šta odbija. Čak i ako u tome postoji nešto neobično, to je vaša priroda i budite je uvek svesni. Osobu koja želi da vam se približi upoznajte sa tim stvarima. Ona treba to da prihvati, a ne da pokuša da vas promeni. Ako „nije vaš tip“ u nekom pogledu, osoba može dobiti šansu, ali bez velikih očekivanja. Moguće je da će vam reći kako ne postoji savršenstvo koje tražite, jer joj je sujeta povrđena. Ali vi i ne tražite savršenstvo, zar ne? Tražite samo nekoliko osobina koje vam odgovaraju radi sklada i mira u budućoj vezi.

Kada se budete upoznavali, prirodno, želećete da istaknete svoje vrline, ali je pošteno da navedete i neku manu. Naravno, ne može se sve o sebi u jednom dahu ispričati, niti predpostaviti šta je drugoj osobi važno. Ne bi trebalo da vam prebacuju da ste nešto prikrili nakon par susreta, ako nisu ni pitali.

Obostrana fizička privlačnost je nešto veoma lepo. Ali provlačnost ne treba da bude presudna ukoliko postoje druge otežavajuće okolnosti. Dakle šta bi bilo dobro izbegavati:

  1. Ne prihvatajte nečiju ponudu samo zato što ste trenutno bez parntera ukoliko ništa ne osećate. To je gubljenje vremena za oboje. Takođe, poželjno je da se uverite da li je ineresovanje osobe za vas pravo ili u želji da prekrati dosadu. Uverićete se ako osoba svojim ponašanjem stoji iza svojih izjava i komplimenata i ako ne odustaje posle prvog pokušaja.
  2. Ako želi da vas osvoji osoba koja je već u braku ili u vezi, zahvalite joj se na interesovanju, pa nek vas potraži kad bude slobodna. Osoba je nesrećna u braku? Koliko god da je ta priča tužna, vi niste krivi i nemate pravo tu da se mešate. Nije smak sveta! Nek okonča mučenje i započne novi život. U većini slučajeva, osoba prosto laže. Ne rizikujte da nekome upropastite život iz sebičluka. Veoma brzo možete se i sami naći u koži prevarenog partnera ako prihvatite ovakvog udvarača.
  3. Ako se neko sa strane protivi tome da budete sa osobom koja vam se dopada i za koju ste sigurni da je dobra za vas, borite se za svoj izbor i svoju sreću!
  4. Ako je prepreka vašoj vezi velika udaljenost, pokušajte da putujete, a kasnije možda i da se preselite kako biste bili sa svojim partnerom. Partner koji nema volje da to za vas učini, nije vas vredan. Nikako ne ostavljajte vezu na virtuelnom nivou kao što su telefonska ili ljubav preko neta.
  5. Problem velike starosne razlike u moderno doba smatra se predrasudom. I ponovo, bitno je u je kojoj fazi odnosa. Ako je početna faza, zašto praviti baš takav izbor i vrlo brzo se razočarati kad možete da uživate u izboru svojih vršnjaka? Osoba je npr. 10 ili više godina starija, ali trenutno izgleda savršeno i baš vam prija. Lepo, ali zar mislite da može još dugo takva ostati? Veoma brzo će posustati i prestati da vas interesuje. Osoba je npr. 10 ili više godina mlađa, ali tvrdi da joj se sviđate i da joj starosna razlika ne smeta. Budite sigurni da ta osoba želi samo vaš novac, pomoć ili kratkotrajnu avanturu. Samo u tim slučajevima joj i nije od značaja ono što vas realno razdvaja. Zahvalite joj se što joj razlika ne smeta i recite – ali smeta meni.
  6. Ako ste skoro izašli iz neke veze i muči vas nešto iz prošlosti, dajte sebi više vremena nego obično da započnete vezu, a ikad se nađete u novoj vezi ne mora odmah sve postati ozbiljno. Svako normalan će vas razumeti. Ali, ne odbijajte novu osobu dok je niste bolje upoznali jer se bojite da su „svi isti“.
  7. Ako su vaša interesovanja suviše različita, a sve ostalo funkcioniše, probajte nešto novo, možda će vam se dopasti ili čak biti dobro za vas. Ili, zašto da ne, napravite dogovor da svako zadrži svoja ranija interesovanja za sebe, a da zajedno pronađete nešto što vas spaja.
  8. Ako je osoba vama privlačna i prema vama se ponaša besprekorno, ali vi smatrate da npr. nije dobar čovek, ili da je osoba upletena u neke negativne aktivnosti, pametno je napraviti malu žrtvu i izbeći osobu odmah dok se još niste zaljubili i sebi otežali situaciju. Može vam se desiti da osoba sa nekom negativnošću traži pomoć da se popravi. Ljudski je dati joj šansu za tako nešto, ali ta šansa ne mora biti riskantna po vas. Kako? Lepo. Ponudite ruku prijateljstva za početak. Ako posle nekog vremena budete sasvim zadovoljni osobom, tek tada prihvatite vezu sa njom.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *