Kako da znate da li mu se sviđate

Ne postoji način na koji sa sigurnošću možete da utvrdite da li se dopadate dečku, osim ukoliko ga ne pitate (a, čak i tada on može da se postidi i da kaže ne!).

Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da to procenite.

da li mu se svidjate

Kako da znate da li se dopadate nekom dečku

  1. Čitajte njegov govor tela. Ako mu se dopadate, možete videti kako vam retko okreće leđa, često se naginje ka vama, a takođe vas puno i gleda. Ako opusti ramena u vašem prisustvu, to znači da je romantičan i da mu je stalo do toga šta vi imate da kažete. Ako sedi uspravno i okrenut je ka vama, onda gaji neka osećanja.
  2. Obratite pažnju na njegov kontakt očima. Ako mu se dopadate, može skrenuti pogled, ako je stidljiv, ili će pokušati da vam uhvati pogled i zadrži ga ili će praviti face. Ovo može biti nelagodno, ako vam se ne dopada. Ako osećate da ste i delić sekunde održali kontakt očima duže nego što biste sa nekim drugim, ili ako on brzo skrene pogled, onda tu ima nešto. Kada je u vašem društvu i kaže/uradi nešto smešno na šta se svi nasmeju, njegov pogled će potražiti vas, na kratko, da vidi da li ste se i vi nasmejali.
    • Njegove zenice se mogu proširiti, ako mu se dopadate, ali ovo je jako teško primetiti i možete izgledati čudno ako mu baš buljite u  u oči. Ako ste mu u blizini duže vreme, to diskretno pokušajte da vidite.
  3. Slušajte šta priča. Ako mu se dopadate i nervozan je, verovatno će početi da priča o sebi. Često, muškarci osećaju potrebu da se dokazuju – naročito ako pričate o nekom drugom muškarcu dok ste sa njim.
  4. Budite svesni dodira. Može staviti ruku na vašu kad se smeje ili ne pomeriti nogu ako slučajno njom dotakne vašu, ili vas može zagrliti za sitnice – sve su to dobri znaci da mu se dopadate, osim ako se radi o ženskarošu koji flertuje sa puno devojaka. Vidite da li koristi trikove „kako dodirnuti devojku” i vidite da li ih koristi sa vama više nego sa nekom drugom.
  5. Gledajte kako se ponaša u društvu drugih devojaka i vidite da li se prema vama ophodi drugačije. Neki momci flertuju sa drugim devojkama kako bi privukli vašu pažnju. To im pruža priliku da vide vašu reakciju, i pomaže im da vide da li se oni zaista vama dopadaju. Možete proceniti da li pokušavaju da vas naprave ljubomornom ako dok flertuju sa drugom, s vremena na vreme pogledaju vas. Drugi znak je da kad vi odete, on prestane da flertuje sa tom devojkom. Ovo ćete teže primetiti, ali može neki prijatelj da to vidi za vas ili nešto slično. Ponekad, da biste videli da li se dopadate nekom dečku, morate biti lukavi.
  6. Vidite da li pokazuje interesovanje za ono što vi volite i radite. Na primer, ako vi volite neku vrstu muzike koju i on voli, on vam može predložiti neku grupu ili izvođača koga ćete slušati. Još jedan primer je da ako se bavite nekim sportom, on može pitati da igra protiv vas, čisto da pokaže da je dobar u nečemu što oboje volite, a što će mu ujedno dati razlog da vam daje komplimente.
  7. Proverite da li ima znakova nervoze. Nervozan smeh, znojavi dlanovi, ubrzano disanje, meškoljenje ili čak i skretanje pogleda kada vi vidite da vas posmatra – sve su to znaci da ga privlačite i da je nervozan jer želi da ostavi utisak na nekoga ko mu se dopada.
  8. Obratite pažnju na njegove drugove. Ako oni znaju da ga vi interesujete, mogu ga malo zafrkavati kada je u vašem društvu, nagovestiti vam da mu se dopadate, ili čak pokušati da saznaju da li se on vama dopada. Proučite njihove reakcije na vaše prisustvo – da li se smeškaju? Da li mu se obraćaju? Da li se smeju na način koji nagoveštava da znaju nešto što vi ne znate?
  9. Ne ignorišite ga ako pokaže iskreno interesovanje za vas. (npr. ako vam se stalno smeška na hodniku, poslu itd, bar otiđite u šetnju.)
  10. Gledajte da li vas imitira, jer ako to radi, onda mu se verovatno dopadate (npr. vi pređete za drugi sto, on kreće sa vama).
  11. Obratite pažnju na zadirkivanje. Ako vas dečko zadirkuje, onda mu se možda dopadate, a ako inače ne zadirkuje druge devojke, onda mu se verovatno dopadate.
  12. Ako vas udari ili vam u šali zakači ruku, to može biti znak da mu se dopadate. Može se desiti da vas dečko tokom flerta udari jer želi da vam izmami osmeh. Ovo vas može nervirati, ako vam se dečko ne dopada, ali, ako vam se dopada, vratite mu, jer mu je to znak da se i on vama dopada.
  13. Prihvatite sve komplimente koji vam se upućuju. Ako se jednom drugačije našminkate ili promenite frizuru i dečko to primeti, to je jako dobar znak da mu se dopadate. Većina muškaraca to neće primetiti, ili, ako primete, neće ništa reći, osim ukoliko mu se dopadate. Sve što liči na „Danas lepo izgledaš,” „Lepa ti je košulja,” ili, čak „Jesi li danas namestila kosu drugačije? Lepo izgleda,” pokazatelji su da je on možda zainteresovan za vas. NAPOMENA: ako vam je on dobar prijatelj, ovo ne moraju biti pokazatelji da je on zainteresovan za vas. Nisu svi muškarci tako direktni kada su komplimenti u pitanju, tako da se ne brinete ukoliko vam ne daje komplimente.
  14. Da li priča sa vama na sajtu za društveno umrežavanje? Ako često četuje sa vama, onda mu se možda dopadate, a možda je samo pričljiv i druželjubiv. Možda na kraju svega što vam napiše stavi „x” što ne mora da znači da mu se dopadate, već samo da ste dobri prijatelji. Ako kaže „Ja znam nešto što ti ne znaš” onda to može da znači da mu se dopadate i da želi da vi pogađate. A, možda želi i da vam to ovim putem kaže i vidi da li i vi isto osećate. Ili to može stvarno da znači da on zna nešto što vi ne znate, npr. novu boju, činjenicu da ima novog prijatelja, itd.
  15. Posmatrajte da vidite da li vas potajno prati. Na primer, ako ste vi kod jednog stola i pričate sa prijateljima, pogledajte da li je negde blizu. Kada završite razgovor i odete do drugog stola, vidite da li vas prati, ali, naravno, neće vas pratiti ako nije dobar sa ljudima koji sede za tim drugim stolom i sa kojima, slučajno, takođe želi da razgovara. Proverite da li je promenio mesto kad ste vi prešli od jednog stola ka drugom kako biste bili sigurni da li vas prati.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

SLIČNO

razgovor na prvom sastanku

Kako da prvi put razgovarate sa devojkom koja vam se dopada

Ako znate kako da se ophodite prema devojci, osvojićete je brže nego što očekujete. Ipak, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *