Kako očistiti zlatan nakit

Zlatan nakit ne pokazuje znake rđi zbog svoje boje, ali počinje da gubi na svom sjaju nakon nekog vremena. Postoji mnogo dobrih načina kako možete očistiti svoj zlatan nakit. Svaki od njih je lak i ne zahteva puno para.

 

1) Uzmite malu činiju i napunite je toplom vodom. U vodu dodjate tabletu za čišćenje proteze. Stavite svoj nakit u činiju. Voda će pod dejstvom tablete početi da peni, i ta pena će očistiti nakit bez bilo kakvog oštećenja. Isperite sve običnom vodom i obrišite nakit dok ne bude suv.

2) Dodajte amonijak u činiju sa vodom. Ostavite nakit u činiju na neko vreme. Isperite običnom vodom i prebrišite. Ukoliko je to potrebno, upotrebite zubnu četkicu sa mekšim vlatima da dodatno očistite neka mesta.

3) Dodajte malo sredstva za pranje sudova u činiju tople vode. Dodajte par kapi amonijaka i ostavite zlatni nakit u činiju na nekih petnaestak minuta. Isperite pod mlazom čiste tekuće vode i osušite. Za sušenje takođe možete iskoristiti fen.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *