Kako napraviti kućicu za pse

Kako napraviti kucicu za pseKućicu za pse možete uz malo truda napraviti sami. Sve što vam treba je par starih, korišćenih, ali ne i dotrajalih, paleta, nekoliko tabli stiropora ili nekoliko sunđera, zatim nekoliko šper ploča, parče valoplasta i alat.

Uputstvo

 1. Nacrtajte skicu buduće kućice vašeg ljubimca i odredite njenu buduću poziciju u vašem dvorištu. Dimenzije će zavisiti od toga kolika vam je kućica zaista potrebna. To vi sami najbolje znate. Odredite takođe da li će kućica imati krov na jednu ili na dve vode. Imajte na umu na koju stranu će voda da otiče i gledajte da pozicionirate kućicu u onom delu dvorišta koji je blizu slivniku, tako da voda otiče pravo u slivnik.
 2. Iskoristite palete za osnovu kućice, isecite ih u skladu sa nacrtom i spojite. Iskoristite jednu ili više paleta (ponovo u zavisnosti od dimenzija osnove kućice), za njenu osnovu. Nemojte da palete odvajate od njihove osnove. Na ovaj način, kućica će biti podignuta od zemlje i neće biti u stanju da apsorbuje vlagu prilikom padavina. Dobro učvrstite sve strane.
 3. Nakon toga, isecite stiropor ploče (ili sunđer) i unutrašnjost paleta obložite tako isečenim delovima. Stiropor je bolje rešenje kada je u pitanju unutrašnja izolacija, mada ni sunđer nije loše rešenje. Ovo će obezbediti da i tokom zime u kućici ne bude previše hladno.
 4. Sada šper ploču isecite i tako isečene delove ekserima pričvrstite za spoljašnje i unutrašnje strane paleta, u koje ste prethodno ubacili izolacioni materijal.
 5. Konačno, gornju stranu prekrijte valoplastom koji ćete takođe pričvrstiti za šper ploču ispod. Pored valoplasta, materijal koji takođe možete iskoristiti je pocinkovani lim.
 6. U pet brzih koraka, uz malo truda i nekih 2-4 časa efektivnog rada, imaćete kućicu za vašeg psa. I što je najbitnije, uz male izdatke.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Žarko Vikić

Avatar photo
Moja želja je da postanem uspešan veterinar. Nadam se da ću u tome uspeti. Usput, pokušaću da na ovom sajtu pomognem svima kojima su potrebni saveti u vezi kućnih ljubimaca.

SLIČNO

Kako naučiti psa da aportira

Aportiranje predstavlja nešto komplikovaniji deo dresure pasa i zato ćemo vam u ovom članku dati …

3 komentari

 1. Puno ljudi misli da je lako napraviti kucicu za pse,uz dobro uputstvo to je moguce ali cesto se desava da kucice nisu dobro napravljene.Najcesce ima puno rupa u kucici pa duva promaja,kao kad bi neko gradio vasu kucu samo od cigala bez maltera.

 2. Avatar photo

  Bilo bi bolje kada bi imala skica pored teksta. Praktičnije..

 3. nije lose ali okle mi ovoliko materijala da je napravim,upravu je dusan bolje bi bilo da ima skica.Pogledaj moj clanak kad izadje isto je sa psima ‘kako nauciti psa da da sapu’
  SUPER JEEEEEEE!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.