Kako ukloniti neprijatan miris psa

Nikada nije zabavno biti u blizini smrdljivog psa, bez obzira koliko je on sladak. Iz ovog teksta ćete naučiti kako da se rešite smrada svog psa kako biste ponovo uživali u njegovom društvu.
Kako ukloniti neprijatan miris psa

Kako ukloniti neprijatan miris psa

 1. Odvedite psa kod veterinara (nevezano za redovne kontrole). Veterinar će vam reći da li smrad vašeg psa ima veze sa tim da li vam je pas bolestan. Ako vam kaže da pas nije bolestan, onda pokušajte sledeće:

Kupanje psa

 1. Kupite neki šampon za pse (regenerator nije obavezan, i njegova upotreba zavisi od tipa dlake psa). Pokušajte da nađete onaj koji uklanja, a ne samo prikriva smrad.
 2. Pokvasite psa, počevši od glave pa do kraja repa.
 3. Uzmite malo šampona u ruke. Počnite da perete svog psa od početka vrata, pa do kraja repa. Istrljajte šamponom spoljašnji deo ušiju, zatim noge, grudi, stomak, odnosno celog psa. Vodite računa da izbegnete oči psa.
 4. Isperite šampon sa psa.
 5. Isti postupak ponovite i za balzam, ako ste rešili da ga koristite.
 6. Dozvolite svom psu da otrese vodu. Zatim osušite psa koristeći peškir ili fen za pse.
 7. Pročitajte i članak: Kako okupati psa.

Nega

 1. Očistite uši psa kako biste izbegli gomilanje voska. Jako prljave uši mogu biti crvene ili natečene i mogu privući ušne grinje.
  • Kupite ili štapiće za čišćenje ušiju, ili losion za čišćenje ušiju.
  • Detaljno očistite uvo svuda gde vidite vosak (koji je obično tamnosmeđe boje).
  • Sipajte rastvor u uvo psa i trljajte uvo praveći kružne pokrete.
  • Uzmite malo vate, stavite je odmah ispod uveta psa i nakrenite glavu psa ka njoj. Vata će upiti rastvor.
 2. Uzmite čist komadić vate i pažljivo obrišite rastvor koji je ostao.
 3. Vodite računa o dentalnoj higijeni svog psa. Loši zubi uzrokuju neprijatan zadah.
  • Nađite četkicu za zube za pse koja odgovara veličini usta vašeg psa. Možete ih nabaviti u bilo kojoj prodavnici za kućne ljubimce, ili ih naručiti iz kataloga, a možete ih nabaviti i od veterinara.
  • Stavite na četkicu malo (veličina graška) paste za zube za pse.
  • Lagano podignite usnu psa kako biste mu videli zube.
  • Sve zube perite oko jedan minut. Obavezno perite obe strane svakog zuba.
  • Ponavljajte bar dvaput sedmično.
 4. Kupite slabo parfimisanu kolonjsku vodu za pse i naprskajte koji put svog psa, što će biti rešenje na kraće vreme.

Mesto za spavanje

 1. Stavite sve krpe na kojima pas spava i kojima ga pokrivate u veš mašinu. Operite ih hladnom vodom. Vodite računa kada dodajete omekšivače za veš jer oni mogu da iritiraju kožu psa.
 2. Stavite sve te stvari u mašinu na sušenje (koju ćete podesiti na slabiju temperaturu) ili ih prostrite da se osuše napolju.
 3. Isperite crevom korpu ili kućicu u kojoj vaš pas spava. Ako je korpa ili kućica baš prljava, oribajte je sunđerom ili četkicom za zube i blagom tečnošću za sudove koja je biološki razgradiva.
 4. Ponavljajte jednom sedmično ili jednom na četrnaest dana, u zavisnosti od potrebe.

Ostalo

 1. Probajte da se prebacite na hranu spremljenu kod kuće. Neka kupovna hrana za pse može da izazove gasove kod vaših ljubimaca, neprijatan zadah ili dlaku bez sjaja koja neprijatno miriše.
 2. Neka vam grumer (profesionalac za negu pasa, engl. groomer) ili veterinar pokaže kako da ispraznite analne žlezde vašeg psa.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Žarko Vikić

Avatar photo
Moja želja je da postanem uspešan veterinar. Nadam se da ću u tome uspeti. Usput, pokušaću da na ovom sajtu pomognem svima kojima su potrebni saveti u vezi kućnih ljubimaca.

SLIČNO

Kako socijalizovati psa

Socijalizacija je vrlo bitna za pse koji se čuvaju u urbanoj sredini. Ona se odnosi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *