Kako najefikasnije ukoniti šminku

Kako bi održali svežinu lica posle svakodnevne „teške“ šminke, neophodno je redovno i temeljno čišćenje lica, pogotovo ako ste često u pokretu i ako se šminkate svaki dan. Nije dovoljno da samo blagim losionom očistite lice, jer uglavnom nakon umivanja ostaju tragovi šminke na licu. Iako se čini da dugo traje, neće vam oduzeti više od 10 minuta dnevno, a mnogo će značiti vašem licu . Poželjno je svako veče, sledeći ritual:
skidanje-sminke

Kako najefikasnije ukoniti šminku

  1. Prvi sloj šminke koji obuhvata puder, senku i maskaru, ukloniti blago hidrirajućim gelom za čišćenje, i umiti se dva puta, kako bi se uklonili tragovi preparata. Iako ovi gelovi nisu dovoljno snažni da se bore protiv teške šminke, ne sme se početi previše agresivno.
  2. Da bi se uklonila sva zaostala šminka i sprečio nastanak bubuljica, kao i iritantnih mitisera, treba upotrebiti malo snažnije sredstvo za čišćenje – piling. Piling će se pobrinuti da se svaka pora otpuši, kao i da se ukloni višak masnoće.
  3. Posle dubinskog čišćenja, licu je potrebna krema koja će da štiti nežnu kožu od spoljašnjih uticaja. Lice, posle čišćenja, ne bi trebalo odmah gušiti kompletnom šminkom i podlogom, već ukoliko baš morate ponovo da se našminkate, upotrebite toniranu dnevnu kremu, koja koži pruža zdrav, ujednačen ten i nežnu blistavu kožu.
  4. Ostaci karmina mogu se ukloniti četkicom za zube. Da ne bi iziritirali usne oštrim dlačicama, najbolje je rešenje kupiti četikicu za bebe koja ima dlačice mekše od standardnih četkica. Nakon toga obavezno naneti grožđenu mast. Ostaci maskare se mogu ukloniti, tako što ćete namazati deblji sloj kreme oko očiju i nežno trljati štapićem za uši trepavice.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marina Davidovic

Avatar photo

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *