Kako održavati kupatilo

Održavanje kupatilaPravila i redovno održavanje kupatila je jako bitno, ne samo zbog higijene, već i zbog vizuelnog osećaja. Pored toga, ako vam nedostaje energije i volje da redovno sređujete i održavate kupatilo, setite se kako ste se osećali kada uđete u neko kupatilo koje smrdi ili zaudara. Želite da takvo bude i vaše? Ako ne želite, poslušajte nekoliko naših saveta za održavanje kupatila, koji slede u tekstu:

1) Postavite otvorenu kutiju sode bikarbone u bilo koji deo kupatila i slivnik kako bi apsorbovala sve neželjene supstance.

2) Postavite mirisnu jelkicu u neki sakriveni deo toaleta, ili postavite jednu odmah iza wc šolje.

3) Stavite osveživač u wc šolju koji će dodatno osvežiti kupatilo.

4) Menjajte ručne ubruse, istresite podne prostirke s vremena na vreme i ometlajte pod makar dva puta u toku nedelje. Ponavljajte ovaj ciklus nedelju dana po završetku čišćenja.

Kako kupatilo održavati čisto?

Održavanje čistoće u kupatilu je lako ukoliko se pridržavate ovih korisnih saveta.

1) Ukoliko uđete u rutinu, održavanje čistoće u kupatilu vam neće oduzimati više od 5 minuta dnevno, osim ukoliko imate izuzetno veliko kupatilo. Suština je učiniti da vam održavanje urednog kupatila postane svakodnevni ritual.

2) Držite neka osnovna sredstva u ormariću ili pod lavaboom. Napravite prskalice koje ćete puniti vodom ili belim sirćetom, tako da biste bili u mogućnosti da osvežavate i dezinfikujete različite površine.

3) Isprskajte prskalicom ogledalo, česmu, slivnik i ostale površine. Obrišite ih sve, počev od ogledala, koristeći krpe za brisanje ili papirnate ubruse. Pošpricajte ostatak poda do koga još niste stigli i obrišite ih papirnatim ubrusima, pokupljajući tako sve ostatke čišćenja koji su vam eventualno promakli.

4) Uzmite kesu za otpatke, zavežite je, i stavite novu na njeno mesto. Moežete po strani ostaviti nekoliko plastičnih kesa, koje će vam služiti ovoj svrsi.

5) Konačno – gotovi ste! Brzo i lako, i trebalo vam je samo 5 minuta. Suština je u brzini. Nemojte da zanovetate ili da se žalite, umesto toga, fokusirajte se na završetak tih obaveza tako da nećete morati na to da mislite ostatak dana. Što se više tako ponašate, brže ćete završiti.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Goran Krstović

Avatar photo
Za mene kažu da sam samouk. Obožavam kućne majstorije i sve što je potrebno napraviti po principu Uradi sam, pa mi se zato ovaj sajt jako dopada.

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *