Kako se pravi prugasta narukvica od vunice

Takozvane „friendship braclets“ su veliki hit u svetu zadnjih godina, a lepo izgledaju tokom leta, uz lepšave haljine i šarenu odeću. Uz to su i unikatna i jeftina ideja za lep poklon kada niste pri parama. :)
narukvica-vunica

Kako napraviti prugastu narukvicu od vunice

  1. Uzeti dve niti vunice suprotnih boja ( npr. mornarsko plava i bela su lepa kombinacija ) i presavijte ih na pola. Na taj način ćete dobiti omčicu za provlačenje uzica i 4 niti za rad.
  2. Niti staviti jednu uz drugu i poređati tako da vam mesta gde su niti presavijene bude na vrhu.
  3. Uzeti nit vunice dužine 40 cm ( najbolje bi bilo da i ona bude boje kao jedna od boja koje već koristite ), presavijte na pola i potom podvucite , popreko , oko 2cm od vrha, ispod osnovnih niti i vežite dva puta. Ako ne želite da radite korak 4., višak niti kojom ste vezivali omčice isecite.
  4. Ovaj korak je opcionalan , ali daje lepši rezultat : polovinu niti kojom ste vezivali omčicu a koja i sama ime omču, uzmite i njome obmotavajte omče vaše narukvice time ih ujedinjujući u jednu i čineći čvršćim. Kada dođete do kraja vežite za one dve niti koje su vam ostale od vezivanja popreko i viškove isecite.
  5. Uzmite nit koja vam je prva sa leve strane ( nit br.1) ispod omčice. ( npr bela nit ) Nju ukrstite sa niti koja je odmah pored nje ( nit br.2 ) i na mestu gde se ukrštaju savijte deo niti ispod tačke ukrštanja, podvucite i zategnite. Ponoviti to još jednom.
  6. Sada nit br. 1. ukrstite sa niti br.3 i ponovite vezivanje iz prethodnog koraka ( takođe dva puta ) . Nakon toga ukrstite ni br.1 t sa niti br. 4 i ponovite korak vezivanja čvorića ( takođe dva puta. ) i time ste završili jedan red.
  7. Sada će vam nit koja je bila br. 2 postati nit br. 1 jer će biti prva levo. Novi red se radi isto kao i prvi.
  8. Ponavljate nizanje redova dok ne dobijete željenu dužinu. Kada postignete željenu dužinu skratite višak niti na željenu dužinu za provlačenje kroz omčicu sa vrha i spajanje u krug vaše narukvice.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Od stvari će vam trebati: ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Miljana M

SLIČNO

africki nakit

Kako napraviti afrički nakit

Kreativna ste duša i često pravite razne stvari? Ako je tako, ja ću vam ovde …

2 komentari

  1. Avatar photo

    sad moram da naučim,ćera videla,pročitala i hoće da je naučim.hvala.divna zanimacija za buduće kišne dane

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *