Kako upakovati poklon

Ukoliko poklonite nekom lepo upakovan poklon, vi ćete delovati talentovano, a vaš poklon pažljivije izabran. Veoma je jednostavno da ostavite dobar utisak. Sve što treba da uradite je da budete pažljivi i strpljivi.
Kako upakovati poklon

Kako upakovati poklon

  1. Skinite cenu. Ne postoji ništa iritantnije od toga da utrošite energiju u biranje poklona, i da posle shvatite da ste zaboravili da skinete cenu. Ako ne možete da je skinete, uzmite crnu hemijsku i prešvrljajte je. Takođe možete koristiti parče selotejpa tako što ćete staviti jedan njegov kraj na nalepnicu sa cenom i povući ga, a cena će ostati na selotejpu. Svakako ne želite da osoba kojoj ste kupili poklon vidi da ste joj uzeli električni brijač na totalnoj rasprodaji, zar ne?
  2. Stavite poklon u kutiju, ukoliko već nije bio zapakovan kada ste ga kupili. To će vam olakšati uvijanje poklona. Ako kutija može lako da vam se raspadne (kao npr. kutija za košulju), stavite malo selotejpa da biste sprečili da se otvori za vreme pakovanja. Upotrebite samo malo koliko vam je neophodno da se kutija ne raspadne, ali ne previše da onaj ko je otvara ne mora da upotrebi mačetu da bi je otvorio.
  3. Stavite ukrasni papir na tvrdu ravnu površinu.
  4. Položite poklon na papir i izmerite koliko papira će vam trebati. Povedite računa da imate dovoljno papira da obmotate kutiju jednom i da ima viška prostora u širini sa svake strane kutije. Dobro je ako imate malo više papira, tako da se on preklapa kada se zamota oko poklona.
  5. Označite linijama kuda ćete seći papir, naročito ako vam je teško da isečete papir ravno. Koristite lenjir da biste mogli da označite linije koje ćete iseći, a kada isečete papir, stavite ostatak rolne papira sa strane.
  6. Stavite poklon ili kutiju naglavačke na sredinu papira.
  7. Zavijte papir oko poklona. Uzmite jednu horizontalnu stranu papira i preklopite dno poklona. Onda uzmite drugu horizontalnu stranu i takođe ga preklopite papirom. Sada vam je potrebno tih nekoliko centimetara viška. Uzmite dužu stranu i podvijte je tako da imate lepu faltu, umesto što će se videti kako ste isekli ivicu. Stavite je na vrh druge strane papira i pritisnite. Zatim zalepite strane zajedno.
  8. Savijte jednu po jednu stranu kutije. Sa jednog kraja paketa, savijte krajeve na unutra, tako da napravite oblik sličan trouglu. Savijte zatim gornji deo, a onda ceo taj kraj zalepite na vrhu paketa. Ponovite korake na drugom kraju paketa.
  9. Stavite mašnu. Vodite računa da vam je mašna dovoljno duga i da može da se obmota oko poklona kako vi želite. Za klasičan izgled krsta na gornjoj i donjoj strani poklona, biće vam potrebna dupla dužina trake, plus dupla širina, plus dupla visina, plus dovoljno trake da je zavežete i napravite mašnu. Da biste zavezali traku, stavite je na vrh poklona i centrirajte je. Obavijte je do dna i ukrstite dva kraja i dobro pritegnite. Okrenite poklon za 90º C, podignite traku i prođite sa njena dva kraja ispod sredine gde se trake ukrštaju i zavežite mašnu na vrhu. Uzmite makaze. Povucite jednu stranu trake makazama i napravite loknu. Ostatak trake isecite, pritegnite je ispod mašne, presecite na pola i ponovo uvijte kao loknu. Uvijte sve krajeve trake na ovaj način.
  10. Dodajte čestitku. Uzmite papir. Napišite kome je namenjen poklon, od koga je itd. Ako ste vični kaligrafiji, čestitka će izgledati još lepše. Ako niste, možete je ili otkucati, ili uredno napisati. Ako imate loš rukopis, možete iseći kvadrat od ukrasnog papira, presaviti ga napola, i samo ga lepo zalepiti na poklon. Takođe možete iseći neki od elemenata sa ukrasnog papira (kao što su pahuljica, balon itd.) i od njega napraviti malu čestitku. Zalepite je nekoliko centimetara od ivice kutije.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Od stvari će vam trebati: , , , , , , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *