Kako se brijati

Kako se brijatiMnogi muškarci se pitaju kako se pravilno i bezbolno brijati. To je vrlo lako, ali ipak dodatni saveti i pomoć su uvek dobro došli. Zato ćemo vam u ovom članku predstaviti jedan kratak vodič o tome kako se brijati.

1) Svaki muškarac koji brine o svom izgledu i lepoti, mora se susresti sa brijanjem. Brijati se možete na nekoliko načina tj uz pomoć nekoliko rekvizita ali naravno najčešće se koristi brijač sa žiletom ili mašinica za brijanje. Sa mašinicom za brijanje sve je vrlo jednostavno tako da tu ne treba puno šta dodati, zato ćemo se u ovom članku pozabavati onim načinom koji je mnogo više zastupljen i za koji ipak treba voditi malo računa a to je brijanje brijačem.

2) Ono što trebate da uradite pre samog brijanja je da naravno nabavite potrebnu opremu za brijanje a to podrazumeva adekvatan brijač, penu za brijanje i losion/balzam posle brijanja. Koji će najviše odgovarati vašoj koži to zavisi od čoveka do čoveka, zato bi trebalo da isprobate nekoliko različitih tipova brijača, pena i losiona pa da utvrdite na koji će vaša koža najbolje reagovati. Ako imate osetljivu kožu koja je sklona iritacijama, poželjno je da birate losion posle brijanja koji u sebi ne sadrži alkohol, da bi na taj način smanjili šansu za pojavu crvenila i svraba na koži lica.

3) Kada odaberete opremu za brijanje, dobro je da znate i koji je najbolji tajming za to. Obično se preporučuje da to bude odmah nakon tuširanja jer tada dlake na licu omekšaju i pore se otvaraju pa će brijanje ići mnogo lakše.

4) Istisnite malo pene za brijanje i natapkajte celo lice tako da pokrijete sve dlake vaše brade. Brijajte se u kratkim pokretima uvek u smeru rasta dlake, a ne suprotno. Ovo je bitno da znate jer na taj način smanjujete mogućnost od urastanja dlaka i pojave novih bubljica.

5) Kada završite sa brijanjem, sperite svu preostalu penu sa lica i umijte se malo hladnijom vodom. Hladnija voda će zatvoriti pore lica i sprečiti mogućnost infekcija. Obrišite kožu lica čistim peškirom i stavite malo balzama/losina posle brijanja.

Uživajte u svežini i glatkoći vaše kože lica!

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dario Mirković

Avatar photo
Praksa je i u vezama najbitnija stvar. Mnogi kažu za mene da sam baš srećan sa ženama, a ja u stvari samo znam kako se treba ponašati prema njima.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …