Kako se udvarati

Ako niste sigurni koji je pravi način da privučete pažnju suprotnog pola, znajte da univerzalna formula ne postoji. Umetnost udvaranja i zavođenja bila je i ostala večita tema muško-ženskih odnosa. Možda vam sledeći saveti razjasne neke dileme, a možda pomognu nekom da nađe ljubav svog života. Nikad se ne zna…
udvaranje

Kako se udvarati

  1. Budite prirodni. Ako nekome privučete pažnju takvi kakvi zaista jeste, onda ste uspeli. U suprotnom, ako se ponašate izveštačeno i uobraženo, time automatski odbijate.
  2. Imajte samopouzdanja. Ipak, ne privlačite pažnju arogancijom i neprimerenim gestikulacijama. Govor tela, kao što je uspravno držanje i kulturni pokreti, sasvim su dovoljni za početak.
  3. Uspostavite kontakt ocima. Pogledajte osobu koja vam se dopada pravo u oči. Nemojte gledati neprestano i zuriti, jer to izaziva nelagodu. Svako primeti kada ga neko gleda. Kontakt očima koji traje par sekundi, u više navrata, sasvim je dovoljan. Ukoliko vam uzvrati, možete da krenete korak dalje.
  4. Kada ste „probili led“ i već započeli razgovor ostanite prirodni. Nemojte glumiti i otvoreno pokažite interesovanje i simpatiju. Kroz razgovor, trudite se da saznate čime se bavi, gde izlazi, šta je interesuje… Stavite do znanja svom sagovorniku da vas zanima ono o čemu priča. Svako voli pažnju!
  5. Osmehujte se! Osmeh mnogo vredi, a ne košta ništa. Tako pokazujete da ste srdačna, pozitivna i iskrena osoba.
  6. Pokažite duhovitost i spontanost. Napravite neku „foru“ ili ispričajte anegdotu, tipa: „Znaš šta mi se desilo danas…“ Ako se oboje dobro nasmejete, dalje će sve ići mnogo lakše.
  7. Ne budite nervozni. Govor tela je jako važan. Zato ne čupkajte kosu, ne držite ruke prekrštenim i ne cupkajte nogama, jer to su pokreti koji odbijaju sagovornika.
  8. Mali znaci pažnje (cvet, čokolada…), pravi su signali koliko vam je stalo do osobe kojoj se udvarate.
  9. Napravite neko lepo iznenađenje. Kupite karte za bioskop, organizujte izlet, napravite romantičnu večeru ili nešto drugo što će vam dati šansu da se još bolje upoznate. Istovremeno, pokazaćete drugoj osobi da zaista uživate u njenom društvu.
  10. Pokažite drugoj osobi da može da se osloni na vas, ponudite se da joj pomognete oko nečega. Naravno, ukoliko ste u mogućnosti. Ne izigravajte super heroja, jer to može imati kontra-efekat.
  11. Iako ste do sada već imali prilike da upoznate drugu osobu, započnite razgovor o njenim životnim ciljevima. Ovo je jako važno, jer postoji stara izreka:
    Slično se sličnom raduje! Ukoliko imate potpuno suprotna interesovanja ili različito viđenje vašeg odnosa, male su šanse da se to kasnije promeni.
  12. Ne trudite se da menjate drugu osobu. Ukoliko se ne slažete po pitanju nekih stvari, ubeđivanje i rasprava neće pomoći. Jednostavno, razmislite da li se njeni stavovi potpuno razlikuju od vaših. Da li to možete podneti? I da li će to uticati na dalji tok veze, ukoliko želite da postane ozbiljnija?!
  13. Ne shvatajte udvaranje preozbiljno i ne trudite se previše. Najlepše stvari dešavaju se spontano i onda kada pratimo svoju intuiciju. Ako se previše mučite da steknete nečiju naklonost, to može biti frustrirajuće.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Džajević-Zlatičanin

Avatar photo

SLIČNO

romantican piknik

Kako uživati u romantičnom pikniku

Romantični piknik je lep način da provedete kvalitetno vreme sa svojom drugom polovinom, a takođe …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Нема ту правила, релативна ствар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *