Kako napraviti proju

Kako napraviti projuProja je jelo koje je nastalo od kukuruznog brašna.

Ona je nekada bila popularna u vreme siromaštva, pre 1950 godine. Sada je jedno od svakodnevnih obroka. Danas postoje više vrsta proja, sa mesom, sa sirom.

U ovom članku ćemo vam objasniti kako napraviti proju.

Potrebni sastojci:

– 500g kukuruznog brašna
– mast, so, jaje
– hladna voda

Način pripreme:

Uzmite 500g kukuruznog brašna, kašičicu masti, soli po ukusu i stavite 1 jaje. Zamesite sve to hladnom vodom. Testo ne sme biti gusto i zbijeno već prilično žitko. Uzmite bakarnu tepsiju, ona treba biti dovoljno velika da proja ne bude debela, već tanka sa više kore.

Podmažite je strane i dno sa mašću. Sada u nju uručite umešeno testo koje ste napravili. Stavite tepsiju u rernu (pećnicu). Vidite kad se kora zapeče, uzmite mast i omažite po površini. Možete od oka proceniti kada je proja gotova.

Prijatno!

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati: , , , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marko Sretojević

Avatar photo
Veliki sam zaljubljenik u hranu i najviše uživam dok je pravim. Nadam se da će vam se dopasti moji recepti.

SLIČNO

Kako napraviti domaci burek

Kako napraviti domaći burek

Ne postoji osoba koja ne voli burek. Svako ima omiljeno mesto gde ga rado kupuje, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *