Kako poboljšati odraz

Kako poboljšati odrazPitate se kako poboljšati odraz? Onda je ovo upravo članak za vas. Zatezanje mišićnih vlakana u vašim listovima i kvadricepsima može značajno da poboljša vaš odraz. Ovo su mišićne grupe koje svakodnevno koristimo i koje su pri kretanju stalno u kontrakciji, međutim, za viši i bolji odraz je ipak potrebno još malo vežbe. Evo nekoliko trikova kako poboljšati odraz koji će vam dobro doći ukoliko se bavite košarkom, fudbalom, odbojkom ili trenirate neki drugi sport u kojem vam viši odraz može doneti prednost u odnosu na protivnika.

1) Istežite se i dobro zagrejte ove grupe mišića pre samog početka treninga. Obzirom da su u pitanju grupe mišića od kojih se očekuje eksplozivnost, pre svakog treninga morate dobro da zagrejete i da ih pripremite za napore, kako ne bi došlo do neželjenih povreda.

2) Preskakanje vijače je, pored toga što pospešuje vaš odraz i odličan kardio trening. Ovo je vežba koju ni u kom slučaju ne biste smeli da preskočite.

3) Sprintajte u što je moguće većoj meri na kratke relacije. Potrebna vam je eksplozija. Kratki sprintevi će doprineti povećanje mase vaših kvadricepsa, što će vam omogućiti bolji odraz.

4) Trčite uz stepenice oslanjajući se na vaše prste. Ne gazite celim stopalom! Ovako će vam listovi konstantno biti u kontrakciji. Povećavajte izazov preskačući po više stepenika odjednom.

5) Postavite neku platformu (klupu na primer) ispred sebe, i skačite na nju i sa nje. Potrudite se da svaki dodir sa zemljom ili platformom bude gladak. Loše prizemljenje može da dovede do izvrtanja zgloba ili neke slične povrede.

6) Zauzmite položaj sa jednom nogom podignutom na platformu koja je ispred vas, i drugom nogom na zemlji. Skočite u vis što je više moguće, i u padu zamenite noge, tako da pri prizemljenju sada noga koja je na početku bila na zemlji, bude na platformi. Ponovite ovo po 10 puta u seriji i pritom se trudite da ne pravite velike razmake prilikom ponovnih izbačaja u okviru jedne serije. Pauza između serija bi trebala da bude od pola minuta do jednog minuta. Ovde je koordinacija i koncentracija takođe izuzetno bitna, kako ne bi došlo do povreda.

7) Odmarajte vaše noge makar 2 puta nedeljno. Zapamtite, mišići se grade odmorom isto koliko i vežbom. Ukoliko ne dozvolite mišićima da se propisno odmore, nahrane i spreme na buduće napore, nećete postići ono što ste želeli. Zato vodite računa da trebate i sprečiti upalu mišića.

8) Merite vaš odraz nakon protoka određenog vremenskog perioda kako bi pratili vaš napredak.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milan Katović

Avatar photo
Mislim da je najvažnije za svakog rekreativca ili sportistu da pravilno radi vežbe. Pokušaću da svojim savetima pomognem drugima u tome.

SLIČNO

voznja bicikla

Kako naučiti dete da vozi bicikl

Da li ste znali da je preteča bicikla na dva točka nastala još 1818. godine? …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    E ovo baš meni treba!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *