Kako uz pomoć pokreta otkriti da li mu se sviđate

Mnoge studije su spovođene sa ciljem da se otkrije kako iz nečijih pokreta i držanja tela možemo da otkrijemo da li se sviđamo određenoj osobi. Telo će, često mimo naše volje, reći ono što mi nismo u stanju, ono što ne možemo da prevalimo preko usta, a možda često nismo ni svesni.

Brojna istraživanja su pokazala da čak 55 posto poruka, na osnovu kojih procenjujemo neku osobu crpimo iz govora tela, 38 posto na osnovu glasa a jedva 7 procenta dolazi iz onoga što ta osoba priča.

muvanje pokreti

 

Kako uz pomoć pokreta otkriti da li mu se sviđate

  1. Iz samo nekoliko signala možete zaključiti da li se nekom sviđate i da li neki muškarac flertuje sa vama. Naravno da je komunikacija obostrana, jer i vi istovremeno i to na isti način njemu šaljete tajne poruke.
  2. Kada gledamo osobu za koju nismo naročito zainteresovani, naše oči se pomeraju levo desno, pogled nam beži i gledamo je u koren nosa. U komunikaciji sa prijateljima mi pogledom pravimo jedan trougao i to s oka na oko ali i na vrh nosa ili usta. Ako se radi o flertu, trougao lutanja pogledom postaje još veći, prelazi i ivice lica, a povremeno i tela.
  3. Što je više osoba zagrejanija za vas, gledaće vas intenzivnije u oči, a pogled će joj se naročito zadržati na vašim usnama. Upravo tako vam šalje poruku da joj se sviđate.
  4. Obrve takođe imaju važnu ulogu. Sama igra obrva odnosno podizanje i spuštanje, podrazumevaju da ta osoba pokazuje zainteresovanost i simpatije prema vama.
  5. Pokreti mnogo odaju, jer kad nam se neka osoba sviđa mi pravimo nesvesne pokrete rukama, prstima, nogama, stopalima. Neko na primer prolazi prstima kroz kosu, ili je čupka, neko dodiruje resicu uha. Svi ti pokreti se obavljaju nesvesno ali šalju jasnu poruku a to je: svidjaš mi se .
  6. Još neki od načina kojima se pokazuje naklonost jeste znojenje, tako zvano slučajno dodirivanje, zavodljivi i dugi pogledi, glasan smeh, blaži izrazi lica…
  7. Tako da sledeći put kad razgovarate sa osobom suprotog pola slobodno obratiti pažnju na njegove pokrete možda vam šalju neke tajne signale.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

romantican piknik

Kako uživati u romantičnom pikniku

Romantični piknik je lep način da provedete kvalitetno vreme sa svojom drugom polovinom, a takođe …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *