Kako pripremiti stan za krečenje

Bilo da se useljavate u novi stan ili želite da osvežite isti, krečenje zna da bude prilično dug i mukotrpan posao pogotovo kada se radi o celom stanu.
Uz malo dobre organizacije i par trikova možete pripremiti svoj stan za krečenje i istovremeno provesti se dobro dok to radite. Ne zaboravite, sve je u dobroj pripremi.Kako igrati jamb

Evo kako da to uradite:

1) Pre svega pustite laganu muziku po želji i krep trakom osigurajte vratanca kredenaca i ormarića da se ne bi otvarali pri pomeranju.

2) Počnite da prebacujete sav nameštaj, po mogućstvu u jednu prostoriju. Velike ormare i slične stvari pomerite na sredinu sobe.

3) U farbari ćete naći najon širine oko 4 m koji prodaju na metar. Izračunajte površine podova prostorija. Za podove je najbolje koristiti ovaj najlon koji je dosta deblji od ostalih kako se ne bi lako pocepao merdevinama ili nečim sličnim dok krečite.

4) Regale i ostali teški ili robusni nameštaj možete prekriti nešto tanjim najlonom koji je namenjen za to. Ovaj najlon se vrlo lako naelektriše i stoga bolje prijanja uz predmete, a ujedno je i znatno jeftiniji od debelog najlona koji ćete koristiti za podove.

5) Krep trakom i najlonom prekrijte sve štekere i prekidače. Ovo je vrlo bitno zbog nanošenja podloge koja se razređuje sa vodom i zna dosta da curi pri nanošenju.

6) Prozore, radijatore i ostalo što ne želite da bude flekavo od farbe prekrij finim najlonom i oblepite krep trakom. Posebno obratite pažnju na ivice i prati oblike predmeta.

7) Kada je sve precizno i uredno zaštićeno, pogledajte da li ima nekih eksera ili šrafova koje želite da uklonite.

8) Kada su zidovi oslobođeni neželjenih rupa od eksera ili šrafova, popuni teostale pukotine ili rupe glet masom. Ako je rupa isuviše velika možete je prvo napuniti papirićima pa preko toga staviti glet masu.

9) Gletovanje je završeno i sve se dobro osušilo. Sada uzmite papir za šmirglu i oblepite njime jednu stranicu neke stare ali čvrste kutije, ovo će vam poslužiti kao alat za šmirglanje zidova. Kružnim pokretima ošmirglajte sva ispupčenja, fleke i staru boju.

10) Kada su zidovi svuda ravnomerno izšmigrlani, operite zidove blagim rastvorom deterdženta sa vodom. Vrlo je bitno da ih dobro isperete vodom i da dopustite da se dobro osuše. Ako vam zidovi nisu masni ili mnogo prljavi, ovaj korak možete da preskočite.

11) Tek kada su zidovi potpuno čisti i ujednačene boje možete naneti podlogu i početi sa krečenjem.

Napomene:

– Stari čaršafi ili ćebad vam mogu poslužiti kao odlična zaštita za nameštaj za vreme krečenja.

– Većina disperzija i poludisperzija se uz malo napora skida običnom vodom, zato nemojte paničiti ako nešto zamažete.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

SLIČNO

kako popraviti parket

Kako popraviti parket – hoblovanje, bojenje, voštenje i lakiranje

Parket, pošto je napravljen od drveta, se vremenom troši, haba i oštećuje. Da ga ne …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *