Kako otpušiti sudoperu

Koliko puta dnevno koristite sudoperu? Ako ste kao većina ljudi, onda vam je sudopera nezaobilazna u obavljanju svakodnevnih poslova, ali je ne cenite dok god radi kako treba.

Zapušena sudopera može biti katastrofa, jer vam se gomilaju prljavi sudovi, a uz to praktično ne možete ni da kuvate, sve dok se odvod ne otpuši. Ako vam voda iz sudopere sporo otiče ili uopšte ne otiče, sledite sledeće korake kako biste otpušili odvod i ponovo osposobili svoju kuhinju za rad, a da za to ne koristite štetne hemikalije.

Odgušenje sudopere nekad može da se zakomplikuje i da potraje. Ukoliko ne možete sami da rešite problem onda se javite profesionalcima za otpušavanje sudopere.
GAGA D.O.O.011 34 77772 ili 063 225 950.

otpusavanje sudopere

Otpušavanje sudopere sa sodom bikarbonom

  1. Napravite rastvor za otpušavanje odvoda. Izmešajte 1/3 šolje sode bikarbone i 1/3 šolje sirćeta. Rastvor će ubrzo nakon mešanja sastojaka da zapeni, tako da ga obavezno pravite u malo većoj posudi.
  2. Sipajte rastvor u odvod. Brzo sipajte celu količinu rastvora u odvod. Što brže, to bolje, jer će penušavi deo rastvora postepeno nestati.
  3. Sačekajte 5 minuta. Dajte rastvoru vremena da očisti odvod.
  4. Isperite toplom vodom. Odvrnite slavinu i isperite rastvor toplom ili vrelom vodom. Začepljene bi trebalo da nestane, i voda bi trebalo normalno da ode niz odvod.

Saveti

Upozorenja

Sponzorisani članci

loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Jovan Spasojević
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

SLIČNO

uzemljenje

Kako napraviti uzemljenje

Najčešće ljudi, pri gradnji kuće, električno uzemljenje prave tek kada je kuća građevinski gotova, odnosno …

Ostavite odgovor