Kako registrovati firmu

Kako registrovati firmuDoneli sto odluku o pokretanju sopstvenog biznisa i sada se pitati kako registrovati firmu? Na pravom ste mestu jer čemo vam u ovom članku dati uputstva za to.
Najpre odlučite čime će se ta firma baviti, odnosno procenite da li je taj posao koji bi obavljali preko novootvorene firme rentabilan i da li ste sposobnii stručani da se time bavite.
Zatim slede sledeće stvari kroz koje trebate proći i registrovati firmu:

1) U startu odlučite da li ćete firmu otvoriti sami ili sa još nekim.

2) Obezbedite neophodna sredstva kao osnivački ulog za otvaranje firme. Minimalno ulaganje je 250 evra u dinarskoj protivvrednosti, s tim što u roku od 2 godine morate da uložiš još 250 evra.

3) Odlučite kako će se firma zvati, pa potom na sajtu Agencije za privredne registre Srbije proverite da li eventualno već postoji firma sa istim ili vrlo sličnim imenom. Ukoliko ime vaše buduće firme nije već „zauzeto“ rezervišite ga kako ga neko drugi ne bi uzeo dok vi ne obavite dalje neophodne radnje.

4) U zavisnosti od toga da li firmu otvarate sami ili sa još nekim sačinite Odluku o osnivanju ili Ugovor o osnivanju (primer možete naći na sajtu pomenute Agencije).

5) Idite u izabranu banku, otvorite privremeni račun i uplatite osnivački ulog.

6) Popunite neophodne obrasce koje isto možete skinuti sa sajta Agencije i platite taksu u iznosu koji je naveden na sajtu.

7) Idite u Agenciju, podnesite zahtev i u roku od najviše 7 dana dobićete rešenje kojim je vaša firma registrovana.

8) Za to vreme angažujte knjigovođu koji će dalju proceduru obavljati u vaše ime.

Napomena:

– Ako niste sigurni da sve gore navedeno možete sami da obavite najbolje je da angažujete advokata.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dejan Đorđević

Avatar photo
Završio sam prava i nadam se uspešnoj karijeri u advokaturi. Cilj mi je da na ovom sajtu pomognem drugima koliko je to moguće.

SLIČNO

Kako otvoriti restoran

Restoran je dobra ideja da započnete poslovni poduhvat. Jednom kada izgradite i zadobijete poverenje, restoran …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *