Kakopedija > Posao i novac > Investiranje > Kako ugasiti firmu

Kako ugasiti firmu

Kako ugasiti firmuAko želite ugasiti firmu, treba da znate da je najpre neophodno da vaša firma nema nikakvih dugovanja prema drugim pravnim i fizičkim licima, a isto tako i prema državnim organima. Ako je to sve u redu vrlo je jednostavno ugasiti firmu.

Evo kako ugasiti firmu:

1) Potrebno je najpre da kao osnivač firme donesete odluku o likvidaciji.

2) Potom je potrebno da donesete odluku o imenovanju likvidacionog upravnika.

3) Zatim je neophodno da popunite odgovarajuće obrasce koje možete pronaći na sajtu Agencije za privredne registre Srbije.

4) Kada sačinite odluke, popunite obrasce i platite odgovarajuće takse (čiju visinu možete na sajtu videti) odnesite sve u Agenciju i predajte.

5) Dobićete Rešenje da je vaša firma u likvidaciji, a to mora biti objavljeno na sajtu Agencije najmanje 60 dana.

6) U međuvremenu namirite sve svoje poverioce, nakon čega vaš knjigovođa treba da načini finansijski izveštaj o vašem poslovanju.

7) Po isteku ovih 60 dana neophodno je da sačinite izveštaj o sprovedenom postupku likvidacije, popunite nove obrasce i zajedno sa finansijskim izveštajem knjigovođe i plaćenim taksama ovo predate Agenciji.

8) Po okončanju postupka od Agencije dobijate izveštaj da je vaša firma likvidirana.

Napomena:

– Ukoliko niste sigurni da gornji postupak možete da sprovedeš u skladu sa datim smernicama najbolje je da angažujete advokata.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 3, prosek: 3,33

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Dejan Đorđević
Završio sam prava i nadam se uspešnoj karijeri u advokaturi. Cilj mi je da na ovom sajtu pomognem drugima koliko je to moguće.

SLIČNO

Kako otvoriti restoran

Restoran je dobra ideja da započnete poslovni poduhvat. Jednom kada izgradite i zadobijete poverenje, restoran …

Ostavite odgovor