Kako ugasiti firmu

Kako ugasiti firmuAko želite ugasiti firmu, treba da znate da je najpre neophodno da vaša firma nema nikakvih dugovanja prema drugim pravnim i fizičkim licima, a isto tako i prema državnim organima. Ako je to sve u redu vrlo je jednostavno ugasiti firmu.

Evo kako ugasiti firmu:

1) Potrebno je najpre da kao osnivač firme donesete odluku o likvidaciji.

2) Potom je potrebno da donesete odluku o imenovanju likvidacionog upravnika.

3) Zatim je neophodno da popunite odgovarajuće obrasce koje možete pronaći na sajtu Agencije za privredne registre Srbije.

4) Kada sačinite odluke, popunite obrasce i platite odgovarajuće takse (čiju visinu možete na sajtu videti) odnesite sve u Agenciju i predajte.

5) Dobićete Rešenje da je vaša firma u likvidaciji, a to mora biti objavljeno na sajtu Agencije najmanje 60 dana.

6) U međuvremenu namirite sve svoje poverioce, nakon čega vaš knjigovođa treba da načini finansijski izveštaj o vašem poslovanju.

7) Po isteku ovih 60 dana neophodno je da sačinite izveštaj o sprovedenom postupku likvidacije, popunite nove obrasce i zajedno sa finansijskim izveštajem knjigovođe i plaćenim taksama ovo predate Agenciji.

8) Po okončanju postupka od Agencije dobijate izveštaj da je vaša firma likvidirana.

Napomena:

– Ukoliko niste sigurni da gornji postupak možete da sprovedeš u skladu sa datim smernicama najbolje je da angažujete advokata.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dejan Đorđević

Avatar photo
Završio sam prava i nadam se uspešnoj karijeri u advokaturi. Cilj mi je da na ovom sajtu pomognem drugima koliko je to moguće.

SLIČNO

Kako otvoriti restoran

Restoran je dobra ideja da započnete poslovni poduhvat. Jednom kada izgradite i zadobijete poverenje, restoran …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *