Kako pobediti prolaznost vremena uz pomoć hrane

Naravno da ne postoji magična formula kojom bi se zauvek zadržao mladalački izgled, ali postoje brojni načini kako da što duže zadržimo svežinu. Možete naslediti odlične gene i koristiti najskuplje kreme, ali nezdrava ishrana će se svakako odraziti na vašem licu. Zato bi trebalo obezbediti da se sledeće namirnice obavezno nađu u vašem jelovniku.
prolaznost vremena hrana

Kako pobediti prolaznost vremena uz pomoć hrane

  1. Šargarepa – odličan je izvor betakarotena koji štiti kožu od sunčevih zraka.
  2. Jagode – bogate su izvor vitamina C koji pomaže u izgradnji kolagena. Bogate su i elaginskom kiselinom, koja je nezamenljiva u borbi protiv raka i očuvanja DNK. S obzirom da su bore posledice oštećenja DNK, jedući jagode u velikoj meri zaštiti ćete kožu lica.
  3. Crveni biber – jedan je od najvećih izvora vitamina C, čak dva ipo puta više od narandže. Takođe je i kao šargarepa bogat betakarotenom koji štiti od sunčevih zraka.
  4. Grožđe – Crno i crveno grožđe sadrži antioksidanse koji jačaju kapilare, štite od bolnih vena na nogama i pomažu i izgradnji kolagena, pa će koža biti manje opuštena. Neki antioksidansi su se pokazali kao dobri zaštitnici protiv sunčevih zraka.
  5. Luk – jedan je od najboljih izvora antioksidnasa koji deluju protiv svih upala.
  6. Riba – riba poput lososa, tune sadrže omega 3 nezasićene masne kiseline, koji su najbolji prijatelji suve kože, pomažu kod psorijaze, kao i kod prvih znakova bora. Zato umesto šnicle
    radije jedite file lososa. Preporučuje se 2-3 puta nedeljno, Konzervirana riba je podjednako dobra kao i sveža.
  7. Avokado – iako ima dosta kalorija, jedan je od najboljih izvora vitamina E. Ulje avokada štiti srce.
  8. Maslinovo ulje – maslinovo ulje je jedno od najzdravijih namirnica, pa tako i protiv bora. Ukoliko se nađe na vašem jelovniku u kombinaciji sa povrćem, barem ćete za 20% smanjiti bore na vašem licu.
  9. Školjke – one sadrže velike količine cinka tako da su pravi izvor lepote. Cink učestvuje u oporavku i obnovi kože. Sadrži i kiseline koje pomažu pri uklanjanjui fleka sa kože, što je naročito bitno za one koji imaju probleme sa aknama.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *