Kako ubiti ljubomoru i nesigurnost

Ljubomora i nesigurnost često idu ruku pod ruku. Ljubomora često proilazi iz nesigurnosti. Sve se svodi na nesigurnost koju nosite u sebi. Dok je u malim količinama ljubomora čak može biti i zdrava za vezu kad pređe svoje granice postaje bolest i može da ugrozi odnos naročito ako počne da dominira vama. Preterana ljubomora je recept za katastrofu. Ukoliko želite da prestanete sa tim, morate sebi prvo priznati da ste bolesno ljubomorni i raditi na tome da se promenite, prvenstveno je bitno da imate jaku želju. Tek tada ćete imati savršenu vezu zasnovanu na sigurnošću i poverenju.

ljubomora

Kako ubiti ljubomoru i nesigurnost

  1. Promenite način reagovanja na određene situacije. Kada ugledate nešto što ne prija vašem oku, nemojte odmah odreagovati, udahnite duboko pre nego obasipate partnera sa pregršt ružnih, uvredljivih i nepromišljenih reči koje iz vas izlaze. Svaka ružna reč može biti uzvraćena i upućena i vama od strane njega tako da to može samo da dovede do fijaska. Da od male stvari napravite slona.
  2. Ispitajte svoja osećanja. Proverite zašto se osećate ljubomorno i nesigurno. Da li je to strah od gubljenja voljene osobe ili se plašite da će vaš partner zabavljajući se sa prijateljima u gradu prosto zaboraviti na vas?Morate imati kontrolu.
  3. Realizujte svoja nesigurna sećanja. Proverite da li je vaš partner ikada neku devojku prevario. Ako jeste, uvek ćete imati tračak sumnje da će se i vama to desiti. Zapitajte se zašto bi vas prevario? Da li mu dovoljno pružate svega što je potrebno za vaš opstanak? Da li je problem u samom parneru ili u vama, ako je u vama onda se sa svakim drugim osećate nesigurno, ne samo sa trenutnim partnerom.
  4. Kontrolišite osećanja ljubomore i nesigurnosti.B udite srećni i zahvalni što imate odnos sa njim. On je u vezi sa vama ne sa bilo kim.S hvatite da imate nešto posebno.
  5. Pustite to. Kad god dođe nalet negativnih emocija, kad reagujete ljutito i posesivno to utiče na dinamiku vašeg odnosa. Uživajte u svakom trenutku kad ste zajedno, ako ga napadnete zbog vaših bubica oboje ćete upropastiti divan dan i bićete nesrećni.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

romantican piknik

Kako uživati u romantičnom pikniku

Romantični piknik je lep način da provedete kvalitetno vreme sa svojom drugom polovinom, a takođe …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *