Kako imati zdravu vezu sa svojim partnerom

Zdrav odnos podrazumeva dve osobe koje se vole i poštuju međusobno. To može biti jedino kada pojedinac prvenstveno brine o sebi, što će, zauzvrat, pomoći da brinu jedno o drugom. Kroz komunikaciju, preglede odnosa, otvorenost za promene i emocionalnu podršku možete izgraditi zdrav odnos i time poboljšati kvalitet življenja.
zdrava veza

Kako imati zdravu vezu sa svojim partnerom

  1. Pričajte jedno sa drugim. Što ćešće i nikada nemojte prećutati kada ste u nedoumici ili vam nešto smeta. Sve što smeta, a ćuti se o tome samo se gomila u nama i na kraju ispliva iz nas kad se najmanje nadamo. Razmenjujte osećanja i mišljenja. Kažite kako se osećate jer partner ne ume baš uvek i u svakom trenutku da vam pročita misli.
  2. Slušajte jedno drugo. Odvojite vreme i pokušajte da razumete perspektivu vašeg partnera .Slušajte ga pažljivo, ne upadajte u reč, postavljajte pitanja što više, pokažite da vam je stalo. Stavite mu do znanja da je bitan i da ste vi tu za njega i u dobru i u zlu.
  3. Periodično proveravajte svoj odnos. Nemojte preterano to da radite jer ne želite da stekne vaš partner utisak o vama kao o paranoičnoj osobi, ali s vremena na vreme je zdravo za vezu. Pitajte partnera na čemu ste i dokle vaša veza vodi, tačnije u kom smeru ide.
  4. Ne rešavajte konflikte odmah i na licu mesta. Ako ih rešavamo iz straha samo možemo pogoršati situaciju. Čekajte da se situacija stiša, oboje ohladite, pa racionalno sagledajte stvar i tražite najbolje rešenje.
  5. Imajte uravnotežen stil života. Rasporedite vreme. Nemojte nonstop biti sa partnerom,v eć se posvetite i svojim prijateljima i porodici. To neće pretvoriti vaš ljubavni život u kolotečinu i naviku i neće vam partner dosaditi.
  6. Dozvolite vašem odnosu da raste i da se menja. Svi se menjamo s vremena na vreme, pa zato budite spremni i na odnos. Budite otvoreni za promene, možete čak raditi zajedno na njima. Ukoliko vaš partner predloži neku ideju tipa da nađete neki zajednički hobi, podržite ga u tome i probajte.
  7. Prihvatite razlike između vas. To može ojačati vezu. Ne obraćajte pažnju na to što možda nemate isti ukus za dobar film, knjigu ,muziku i nemojte to da vam bude najveći problem već uživajte sa osobom sa kojom se osećate udobno. Razlike nekad mogu doneti puno toga lepog u vezu a ne samo probleme.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

romantican piknik

Kako uživati u romantičnom pikniku

Romantični piknik je lep način da provedete kvalitetno vreme sa svojom drugom polovinom, a takođe …

Jedan komentar

  1. Sviđa mi se članak,veoma je poučan.:)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *