Kakopedija > Veze i porodica > Muvanje i veze > Kako imati zdravu vezu sa svojim partnerom

Kako imati zdravu vezu sa svojim partnerom

Zdrav odnos podrazumeva dve osobe koje se vole i poštuju međusobno. To može biti jedino kada pojedinac prvenstveno brine o sebi, što će, zauzvrat, pomoći da brinu jedno o drugom. Kroz komunikaciju, preglede odnosa, otvorenost za promene i emocionalnu podršku možete izgraditi zdrav odnos i time poboljšati kvalitet življenja.
zdrava veza

Kako imati zdravu vezu sa svojim partnerom

  1. Pričajte jedno sa drugim. Što ćešće i nikada nemojte prećutati kada ste u nedoumici ili vam nešto smeta. Sve što smeta, a ćuti se o tome samo se gomila u nama i na kraju ispliva iz nas kad se najmanje nadamo. Razmenjujte osećanja i mišljenja. Kažite kako se osećate jer partner ne ume baš uvek i u svakom trenutku da vam pročita misli.
  2. Slušajte jedno drugo. Odvojite vreme i pokušajte da razumete perspektivu vašeg partnera .Slušajte ga pažljivo, ne upadajte u reč, postavljajte pitanja što više, pokažite da vam je stalo. Stavite mu do znanja da je bitan i da ste vi tu za njega i u dobru i u zlu.
  3. Periodično proveravajte svoj odnos. Nemojte preterano to da radite jer ne želite da stekne vaš partner utisak o vama kao o paranoičnoj osobi, ali s vremena na vreme je zdravo za vezu. Pitajte partnera na čemu ste i dokle vaša veza vodi, tačnije u kom smeru ide.
  4. Ne rešavajte konflikte odmah i na licu mesta. Ako ih rešavamo iz straha samo možemo pogoršati situaciju. Čekajte da se situacija stiša, oboje ohladite, pa racionalno sagledajte stvar i tražite najbolje rešenje.
  5. Imajte uravnotežen stil života. Rasporedite vreme. Nemojte nonstop biti sa partnerom,v eć se posvetite i svojim prijateljima i porodici. To neće pretvoriti vaš ljubavni život u kolotečinu i naviku i neće vam partner dosaditi.
  6. Dozvolite vašem odnosu da raste i da se menja. Svi se menjamo s vremena na vreme, pa zato budite spremni i na odnos. Budite otvoreni za promene, možete čak raditi zajedno na njima. Ukoliko vaš partner predloži neku ideju tipa da nađete neki zajednički hobi, podržite ga u tome i probajte.
  7. Prihvatite razlike između vas. To može ojačati vezu. Ne obraćajte pažnju na to što možda nemate isti ukus za dobar film, knjigu ,muziku i nemojte to da vam bude najveći problem već uživajte sa osobom sa kojom se osećate udobno. Razlike nekad mogu doneti puno toga lepog u vezu a ne samo probleme.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 8, prosek: 4,25

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
anya
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

romantican piknik

Kako uživati u romantičnom pikniku

Romantični piknik je lep način da provedete kvalitetno vreme sa svojom drugom polovinom, a takođe …

Ostavite odgovor