Kako plivati Delfin stilom

Delfin stil plivanja se smatra tehnički najzahtevnijim, a pored toga potrebno je za njegovo izvođenje imati i određenu kondiciju. Može se čak i slobodno reći da je ovo jedan od najtežih plivačkih stilova i da ćete sigurno morati dosta da vežbate pre nego što zaplivate kao delfin.

Delfin stil plivanja

Evo šta podrazumeva delfin stil plivanja:

  1. Za ovaj stil potrebno je zauzeti položaj tela na stomaku u odnosu na površinu vode, licem na dole.
  2. Ruke u isto vreme vrše kružne pokrete iznad i ispod površine vode.
  3. Noge treba da budu spojene i kad se završi pokret ruku iznad vode, pri dodiru ruku sa površinom vode telo se giba i noge lagano u isto vreme izlaze tik uz površinu vode dok izvode pokret sličan plivanju delfina.
  4. Ovi pokreti se vrše sinhronizovo i celo telo i ako dolazi do njegovog prelamanja je u ravni sa površinom vode.
  5. Udisaj se vrši pri izdizanju ruku iznad površine vode, a izdisaj prilikom prolaska ruku kroz vodu (ispod površine vode).

Napomene:

– Nikad ne učite sami da plivate, jer postoji opasnost od utapanja. Upišite obuku škola plivanja kako biste pravilno naučili sve tehnike plivanja.

– Uvek izaberite bazen za učenje ovog sporta, jer tamo postoje zaposleni koji vam mogu izaći u susret. Određene stilove plivanja možete savladati tek kad naučite održavanje i disanje na vodi.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Milanković

Avatar photo
Sport je moja inspiracija u životu. Radim kao fitnes instruktor i nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

voznja bicikla

Kako naučiti dete da vozi bicikl

Da li ste znali da je preteča bicikla na dva točka nastala još 1818. godine? …