Kako očistiti uši mačkama

Čišćenje ušiju kod mačakaČišćenje ušiju kod mačaka ponekad može biti jako pipavo i komplikovano. Važno je da vaša mačka bude očišćena od svih ušnih vaši kako bi bila zaštićena od infekcija. Pratite ove korake kako bi očistili mačje uši bez da oštetite njene bubne opne ili ušni kanal.

1) Nabavite sredstvo za čišćenje ušiju iz najbliže veterinarske apoteke, namenjeno čišćenju uši kod mačaka. Ovo će ukloniti neželjenu vlagu, prljavštinu i loj iz ušnog kanala vaše mačke.

2) Morate da umirite mačku kako bi bili u mogućnosti da lepo iščistite njene uši. Uvijte je u peškir, kako bi prekrili njene šape i sprečili je da ogrebe nekog.

3) Kapnite malu količinu sredstva u ušni kanal vaše mačke.

4) Masirajte nežno osnovu uha vaše mačke kako bi tečnost doprela do unutrašnjosti uva.

5) Ponovite postupak i sa drugim uvom. Mačka će najverovatnije reagovati tako što će otresti glavu želeći da izbaci tečnost iz svojih ušiju, i na taj način će isterati svu prljavštinu i loj iz vaših ušiju.

6) Iskoristite parče tkanine ili tampon da izvadite prljavštinu iz njenih ušiju.

7) Stavite malo pamuka na vrh čačkalice i iskoristite to kako bi obrisali prljavštinu iz hrskavice oba uveta.

Napomene:

– Iščistite samo vidljivi deo uva mačke.

– Ne koristite silu kod čišćenja i ne gurajte pamuk u one delove uha koje ne možete videti.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Žarko Vikić

Avatar photo
Moja želja je da postanem uspešan veterinar. Nadam se da ću u tome uspeti. Usput, pokušaću da na ovom sajtu pomognem svima kojima su potrebni saveti u vezi kućnih ljubimaca.

SLIČNO

Kako kupati mačku

Ako želite kupati svoju mačku ili mačka, pre svega morate znati da se neke vrste …