Kako prepoznati mačku u trudnoći

Mačka u trudnoćiKako prepoznati kad vam je mačka u trudnoći? Saznajte u ovom članku. Mačke mogu da se porode dva meseca nakon oplođenja. Dva meseca nakon toga one mogu ponovo da rode, u zavisnosti od toga da li su u kućnom okruženju ili su u pitanju mačke koje su prepuštene same sebi, one mogu zatrudneti i pre toga. Postoje različiti znaci na osnovu kojih možete da ustanovite da vam je mačka u drugom stanju. Veoma je jednostavno reći kada je mačka spremna da rodi.

1) Obratite pažnju na bradavice. Mlečne žlezde se obično naduju i postanu pune mleka. Ukoliko još uvek same ne cede mleko možete ih lagano pomusti kako bi se uverili u to da li proizvode mleko.

2) Proverite temperaturu mačke. Ona će se spustiti na oko 99 stepeni ukoliko je mačka spremna da rodi.

3) Primetićete gubitak apetita kod mačke. Neće imati želju da jede i neke će mačke još i povratiti. Obratite se veterinaru ako ovo traje nekoliko dana.

4) Postavite prostirku koju ćete kasnije baciti na mesto gde mačka ima običaj da pobegne i da se zadrži. Ženka mačke će naći svoj kutak u kuči koji je njoj udoban i bezbedan pogotovo u slučaju da nije u pitanju jedina životinja u kući. Verovatno će vas dosta pratiti po kući predući i mjaučući. Mačke koje žive na otvorenom će za porođaj sebi naći mračno i tamno mesto.

5) Obratite pažnju na naduvenost vaginalnog dela. Mačka će često lizati taj deo kako bi ga održala čistim i spremnim za porođaj. Primetićete kontrakcije i moći ćete da je čujete kako zapomaže pomalo kada porođaj krene. Primetićete veliku naduvenost vaginalnog otvora neposredno pred porođaj novog mačeta.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Žarko Vikić

Avatar photo
Moja želja je da postanem uspešan veterinar. Nadam se da ću u tome uspeti. Usput, pokušaću da na ovom sajtu pomognem svima kojima su potrebni saveti u vezi kućnih ljubimaca.

SLIČNO

Kako kupati mačku

Ako želite kupati svoju mačku ili mačka, pre svega morate znati da se neke vrste …