Kako naučiti mačku da ne skače svuda po kući

Mačke vole da se penju na visinu i ako im niste obezbedili posebno određeno mesto u te svrhe, one će se same snaći i skoćiće svuda gde im je zgodno. Jedna od najružnijih navika može da bude skakanje na sto i na kuhinju.
macke

Kako naučiti mačku da ne skače svuda po kući

  1. Fizičko kažnjavanje ne dolazi u obzir. Na taj način bi vaša mačka naučila da ste vi njen neprijatelj, od koje treba da se sakriva, tako da je nikad nećete uhvatiti na delu, a nastaviće po svome. Mačke su nezavisne, vole slobodu, tako da posle fizičkog kažnjavanja možete da očekujete da vam pokažu svoj revolt i ponašaju još lošije.
  2. Mačke ne vole vodu. Spremite prskalicu, flašicu sa pumpicom. Ne morate da kupujete neku posebnu flašicu, biće odlična i ona u kojoj je stajalo sredstvo za pranje prozora.
  3. Sipajte malo vode u nju i stavite je nadohvat ruke. To može da bude na stočiću, ili na radnoj ploči u kuhinji, najbolje je da je blizu mestu na kojem je vašoj mački zabranjeno penjanje.
  4. Kada mačka skoči na nedozvoljenu površinu, ili uradi bilo šta što ne tolerišete, uzmite vašu pumpicu i poprskajte je. Posle nekoliko dana odustaće od avanture zbog koje dobije “tuširanje”.
  5. Kupite u knjižari dvostranu lepljivu traku veće širine i zalepite je tamo gde ona najpre skoči. One ne vole taj lepljivi osećaj kad joj se šapice lepe za površinu kojom hodaju, pa će posle nekoliko pokušaja odustati od svoje namere.
  6. Na površinu stola, ili radne ploče u kuhinji, ili bilo kojeg zabranjenog mesta, ako je veće postavite manje piksle, ili stabilne ukrasne figure, ili kamen koji ste doneli sa letovanja, pa po njima poređajte papir za pečenje. Ako je mesto malo, dovoljno je samo da ga prekrijete pek papirom. Mačke ne vole ni da im se šapice klizaju, pa će posle nekoliko pokušaja prestati da dolaze na mesto gde doživljavaju neprijatnost.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Vesna

Avatar photo

SLIČNO

Kako kupati mačku

Ako želite kupati svoju mačku ili mačka, pre svega morate znati da se neke vrste …

3 komentari

  1. Avatar photo
    Dragana Džajević-Zlatičanin

    Članak je dobar i poučan. Mnoge metode sam isprobala i došla do zaključka: svaka mačka je osobena ličnost. Po prirodi je radoznala i jednostavno mora da se penje. Treba joj obezbediti penjalicu i dosta igračaka da bi se zabavila. Mačka se često ponaša kao da je čovek njen ljubimac, pa je najbitnije uspostaviti autoritet još dok je mala.

  2. Imam šest mačaka koje su samo za pozeleti,nikada ne skaču tamo gde je hrana,jedino vole da spavaju na regalu koji je jako visok,ali u svakom slučaju članak je veoma koristan,posebno za ljude koji vole životinje ali nisu baš stručni u njihovom vaspitanju.

  3. Clanak je dobar i veoma koristan, imala sam problem sa mackom i nisam znala kako izaci na kraj sa njim, ali kad sam procitala ovaj clanak odma sam isprobala ove metode i mogu reci da su veoma efikasne…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *