Kako do urednih stopala

Kada dođe lepo vreme vaša stopala su uvek izložena pogledima, kao i ruke i lice, bez obzira da li ste bosi na plaži ili ste u otvornim sandalama. Zbog toga trebaju biti negovana. Naravno ne samo leti nego i tokom zimskog perioda. Da biste imali uredna stopala trebalo bi da se pridržavate nekih saveta.
uredna stopala

Kako do urednih stopala

  1. Zagrejte litar ipo punomasnog mleka. Mleko sadrži belančevine i masti koje pozitivno utiču na kožu, jer je omekšavaju i vlaže kožu. Zatim dodajte malo tople vode i nekoliko kapi bademovog ulja.
  2. Dok vam se mleko zagreva, u jednoj činijici pomešajte pola šolje krupne soli i nekoliko kašika ulja tako da dobijete ujednačenu masu. Ovu smesu ćete iskoristiti da uradite piling stopala.
  3. Zagrejano mleko sipajte u lavor dovoljno veliki da u njemu možete da potopite oba stopala.
  4. Pre potapanja noge u mleko s vodom, pre svega istrugajte pete i žuljeve, odnosno sva zadebljanja na koži. Naravno, podrazumeva se da skinete i lak za nokte , isečete nokte i isturpijate.
  5. Oba stopala potopite u mleko, držite otprilike 10 minuta pa dobro isperite. Potom istrljajte mešavinom soli i ulja koju ste prethodno pripremili i opet ih isperite.
  6. Nakon toga cela stopala treba namazati mlekom ili kremom za negu tela ili specijalnim preparatom za negu stopala.
  7. Tek na ovako pripremljenim stopalima, mogu se namazati nokti, jer u protivnom na neurednim stopalima lak za nokte ne izgleda lepo. Poželjno je da se prvo namaže podloga bezbojna, a tek kada se ona osuši lak u željenoj boji.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *