Kako održavati cveće u bašti

Održavanje cveća u baštiOdržavanje cveća u sopstvenoj bašti ponekad može biti vrlo naporno i iscrpljujuće. Ali ako to zaista volite, ništa vam neće biti tešo. U ovom članku ćemo vam dati jednostavne savete za održavanje cveća u vašoj bašti.

Kako održavati baštu i učiniti je lepom?

1) Negovanje i održavanje cveća u bašti bi mogao da bude lak posao; imajte na umu da morate da održavate baštu kako bi ostala lepa i kako bi cveće u njoj bilo zdravo. Nakon što ste željeno cveće zasadili morate navodnjavati baštu na dnevnom nivou. Najbolje bi bilo navodnjavati cveće rano ujutru ili kasno popodne nakon što sunce počne da zalazi. Ukoliko se rešite da navodnjavate za vreme jakog podnevnog sunca, možete spaliti vašu baštu. Navodnjavanje bašte na vrelom letnjem suncu može takođe loše da utiče na cveće koje na kraju može da uvene.

2) Pored svakodnevnog zalivanja, ne bi škodilo korišćenje neke vrste đubriva koje će pospešiti rast izabranog cveća. Kao dodatak tome, možete uzeti u obzir neki tip spreja protiv insekata koji nema toksično dejstvo, kako bi obezbedili zdrav rast i dug život vašeg cveća.

3) Odlična bi ideja bila kupovina male drvene ili ograde od gume kako bi dodatno zaštitili vaše cveće. Kao dodatak tome, ukoliko primetite sasušeno ili uvelo cveće; najbolje je izvući suvi deo biljke kako bi ostatak cveta mogao da cveta neometano.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Goran Krstović

Avatar photo
Za mene kažu da sam samouk. Obožavam kućne majstorije i sve što je potrebno napraviti po principu Uradi sam, pa mi se zato ovaj sajt jako dopada.

SLIČNO

rezano cvece

Kako održati svežinu rezanog cveća

Ako Vas je neko obradovao prelepim buketom, ili ste cveće ubrali u svojoj bašti, sigurno …