Kako zalivati cveće

Zalivanje cvećaZalivanje cveća je jako bitno ako ga želite održati u životu. Ukoliko vam se dešava da vam cveće stalno vene, a ne znate zašto – razlog vrlo često zna biti u zalivanju. Svakoj biljci je potrebna različita količina vode, a to zavisi od vrste, veličine i mesta gde je biljka zasađena. Zbog toga je nemoguće dati tačan podatak koliko je potrebno zalivanja i koliko često. Bilo kako bilo, evo par jednostavnih metoda uz pomoć kojih možete utrvditi da li je vašem cveću potrebno zalivanje i koliko često.

1) Gurnite mali prst u zemlju, ako je zemlja suva i trvda treba da se zaliva.

2) Da bi preciznije procenili količinu vode prilikom zalivanja, neophodno je da koristite obe ruke. Kada sipate jednom rukom vrlo lako se može desiti da omanete i da sipate isuviše vode.

3) Još jedan način je da sipate malo po malo vode i da čekate da zemlja upije vodu. Ponavljajte postupak dok voda ne krene slabo da curi na dnu saksije.

4) Ako vam se ipak desi da previše zalijete svoje cveće, prospite višak vode koji se sakupio u ispod saksije ili na tanjiriću.

5) Mnoge biljke jako loše ili čak uopšte ne podnose tuširanje, stoga je najbolje zalivati ih isključivo preko zemlje.

Napomene:

– Kada nabavite cveće ili biljku, obavezno se u startu raspitajte o količini i učestalosti zalivanja za tu biljku.

– Najbolje je svakodnevno proveravati prstom da li je zemlja vlažna.

– Biljkama u toplijim prostorijama ili postavljenim u blizini radijatora je potrebno znatno više i češće zalivanje, nego biljkama koje su u dvorištu ili na terasi.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

SLIČNO

rezano cvece

Kako održati svežinu rezanog cveća

Ako Vas je neko obradovao prelepim buketom, ili ste cveće ubrali u svojoj bašti, sigurno …