Kako farbati zidove

Došlo je vreme za krečenje pa se pitate kako farbati zidove? Krečenje unutrašnjosti vaše kuće je jedan od najefektnijih, najlakših i najbržih načina na koji možete da redekorišete unutrašnjost vaše kuće.Kako farbati zidove

Kako farbati zidove?

1) Odaberite boju. Korišćenje svetlih i pastelnih boja će učiniti da manja soba izgleda veće. Nasuprot tome, korišćenje tamnih boja sa naglaskom na boje drveta može vašoj sobi dati otmeniji i savremeniji izgled.

2) Odaberite tip farbe. Sjajnijiji tipovi farbe duže traju i lakše se peru. Nažalost, oni takođe otkrivaju sve neravnine na zidu. Drugi tip farbe je tolerantniji na pomenute neravnine, i u isto vreme je jeftiniji. Loša strana njena je u tome što se teže održava. Na raspolaganju su vam i farbe koje predstavljaju kompomis pomenute dve opcije.

3) Uklonite sav nameštaj i pokrijte pod prekrivačem ili plastikom. Prelepite uglove prozora trakom kako bi ih zaštitili, a potom operite zidove sunđerom i toplom vodom.

4) Bilo kakve rupe u zidu ili propuste u prethodnom krečenju pokrijte zaptivnom smesom ili osnovnim premazom. U suprotnom, ta mesta će se videti nakon što prekrečite zid.

5) Počnite krečenje četkicom kojom ćete okrečiti pipkave površine oko ivica prozora i po uglovima sobe. Okrečite i vrh zida koji se nalazi neposredno ispod plafona. Na ovaj način ćete napraviti neku vrstu granice iznad koje nećete ići rolerom, kada kasnije budete prešli na krečenje rolerom.

6) Počnite da krečite jedan ugao sobe korišćenjem rolera. Koristite pokrete rolerom na gore i na dole, i trudite se da svaki sledeći nanos jednim malim svojim delom prelazi preko prethodnog. Ukoliko želite, nakon što prekrečite ceo zid jednom, pređite sve zidove još jednim nanosom.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

SLIČNO

kako popraviti parket

Kako popraviti parket – hoblovanje, bojenje, voštenje i lakiranje

Parket, pošto je napravljen od drveta, se vremenom troši, haba i oštećuje. Da ga ne …