Kako koristiti sobni bicikl

Kako koristiti sobni biciklTermin sobni bicikl se može odnositi na više različitih naprava za trening i vežbu. Sobni bicikl – koji se takođe zove i trenažni bicikl – podrazumeva uspravan bicikl, koji po mnogo čemu liči na pravi bicikl koji je postavljen na osnovu, blago navaljen unazad, koji od vozača zahteva da sedne na sedište blago povijen unazad kako bi vozio, ili podrazumeva dual-action bicikl, koji na sebi ima i rogove, koji služe za vežbu gornjeg dela tela dok pedalate. Bez razlike za koji tip bicikla se opredelite, ovih par saveta će se odnositi na način i tip vašeg treninga.

1) Odredite osnovni cilj, šta je to što zapravo ovim treningom želite da uradite. To će vam pomoći kod ustaljivanja određene rutine. Primera radi, ukoliko želite izgubiti na težini tako što ćete trošiti kalorije na biciklu, opredelićete se za režim treninga koji podrazumeva prelaženje velikih rastojanja. Ukoliko pak želite da dobijete na mišićnoj masi i brzini, opredelićete se za kraće ali intenzivnije relacije.

2) Razvijte plan treninga koji je zasnovan na vašim osnovnim ciljevima, i za početak vežbajte minimum 3 dana nedeljno, po 20-tak minuta.

3) Zapišite svoje ciljeve i pratite svoj napredak u datom periodu, koristeći elektronski displej na vašem biciklu koji će vam pomoći da pratite vreme koje provedete na biciklu tokom nedelje, broj pređenih kilometara, kao i količinu izgubljenih kalorija ukoliko je to na vašem biciklu moguće videti. Ovo će vam pomoći da se usredsredite na vaš cilj i lakše ćete videti napredak koji ste načinili.

4) Zagrejte se pre vožnje bicikla, bilo da je u pitanju kratka šetnja, lagani džoging ili istezanje. Vreme koje ste proveli zagrevajući se nemojte da uračunate kao vreme koje ćete provesti na biciklu.

5) Slušajte svoje telo tokom treninga, i podesite stepen otpora bicikla kao i brzinu kojom ćete pedalati. Nasuprot tome, ukoliko se pedalanje čini isuviše lako, ubrzajte ili pređite na sledeći stepen otpora kako bi izazov bio veći.

6) Odahnite kada ste završili sa vožnjom bicikla; isprva tako što ćete usporiti poslednjih 5 do 10 minuta treninga, a nakon toga šetnjom ili istezanjem.

Vožnja sobnog bickla je jedan sjajan vid rekreacije pa ako imate mogućnosti, vremena i želje zašto ne iskoristiti sve njegove prednosti.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milan Katović

Avatar photo
Mislim da je najvažnije za svakog rekreativca ili sportistu da pravilno radi vežbe. Pokušaću da svojim savetima pomognem drugima u tome.

SLIČNO

voznja bicikla

Kako naučiti dete da vozi bicikl

Da li ste znali da je preteča bicikla na dva točka nastala još 1818. godine? …