Kako funkcioniše bioritam

Koliko puta vam se desilo da vam sve ide od ruke, da ste prilično dobro raspoložni, da vam osmeh ne silazi sa lica a ponekad jednostavno nije vam ni do čega. Kada razmislite za to nemate nikakvo konkretno objašnjenje. Za takvo stanje je kriv upravo naš bioritam.

bioritam

Kako funkcioniše bioritam

  1. Bioritam nije horoskop – on ne predviđa niti objašnjava događaje. Jednostavno naš bioritam pokazuje naše trenutno emocionalno, fizičko i intelektualno stanje.
  2. Prema teoriji bioritma čovek tokom života prolazi kroz povoljne i nepovoljne kritične periode, jer čovekov život čine ciklusi uzimanja i davanja energije.
  3. U momentu rađanja, sa prvim udahom u ciklusu svakog čoveka kreće se od nulte pozicije i energija raste u pozitivnom smeru. Kada dostigne svoj maksimum, bioritam postepeno opada i na polovini svoje periode dostiže nultu tačku, posle čega kreće negativni period.
  4. Najnestabilnije vreme predstavljaju kritični dani ciklusa, kada ciklus pređe svoju nultu tačku, menjajući smer iz pozitivnog ka negativnom i obrnuto. Tokom tih kritičnih dana naše sposobnosti variraju od ekstremno visokih do ekstremno niskih.
  5. Fizički ciklus utiče na faktore kao što su snaga, koordinacija, imunitet, izdržljivost… On traje 23 dana, a kritični dani su prvi i dvanaesti dan ciklusa, povoljni period je od drugog do jedanaestog dana, a nepovoljni od trinaestog do dvadeset trećeg.
  6. Emocionalni ciklus utiče na osećanje ljubavi i mržnje, na osećaj optimizma i pesimizma, strasti, ravnodušnosti, depresije. On traje 28 dana, kritični dani su prvi i petnaesti, povoljni period je od drugog do četrnaestog, a nepovoljan od šesnaestog od dvadeset osmog dana ciklusa.
  7. Intelektualni ciklus utiče na koncentraciju, sposobnost učenja, pamćenja i logiku. On traje 33 dana, kritični dani su prvi i sedamnaesti, povoljni period je od drugog do šesnaestog dana, a nepovoljni od osamnaestog do dvadeset trećeg dana ciklusa.
  8. Za izračunavanje vašeg bioritma potrebno je da izračunate koliko je dana prošlo od vašeg rođenja. To ćete uraditi tako što ćete pomnožite vaš broj godine sa 365, plus broj dana koji je prošao od vašeg rodjendana i plus po jedan dan za svaku prestupnu godinu.
  9. Zatim treba izračunati koliko je dana prošlo od početka poslednjeg ciklusa. Za svaki ciklus izračunavate posebno.
  10. Na primer da biste izračunali emocionalni ciklus potrebo je da broj dana od vašeg rođenja (gore je navedeno kako ga računate) podelite sa 28 ( jer toliko traje emocionalni ciklus). Dobijeni broj nije ceo, tako da ćete zanemarite cifre iza decimalnog zapisa i ceo broj pre zareza pomnožiti sa 28. Od broja dana vašeg rodjenja oduzmite ovaj broj i taj broj predstavlja broj dana od kada je počeo poslednji ciklus.
  11. Istu formulu ćete upotrebiti za izračunavanje intelektualnog i fizičkog ciklusa, s tim što ćete ukupan broj dana podeliti i množiti sa 23 odnosno 33 koliko traje fizički odnosno intelektualni ciklus.
  12. Na kraju nacrtajte koordinatni sistem na papiru i jednom pravom linijom podelite sistem na dve polovine. Na toj liniji zabeležite tačku za dan kada je počeo vaš emocionalni ciklus i zabeležite 15 dan ciklusa. Od prvog do petnaestog dana ciklusa sinusoidu crtajte u gornjem delu tabele, a od petnaestog do dvadeset i osmog linija se spušta ka dnu tabele.
  13. To isto uradite i za fizički i za intelektualni ciklus, naravno vodeći računa o kritičnim tačkama.
  14. Kada je sinusoida u gornjem polju to znači da se dobro osećate, da ste zadovoljni. Kako se kriva penje tako je sve bolje. Kada sinusoida preseca horizontalnu liniju to je kritično vreme za određeni ciklus. Tada treba izbegavati svađe, konflikte. Kada je sinusoida u donjem polju onda ste fizički, emocionalno i intelektualno najslabiji.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

platni bilans

Kako se definiše platni bilans

Svaka država tokom godine obavi brojne transakcije u razmeni sa drugim zemljama, tako da je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *