Kako plivati prsno

Ovo je članak u kome ćete saznati kako plivati prsno. Prsno je stil plivanja je verovatno najpopularniji plivački stil, idealan za opuštanje.

Kako plivati prsno

Kako plivati prsno?

  1. Kod ovog stila plivač zauzima položaj tela na stomaku, licem ka površini vode.
  2. Obema rukama u isto vreme se izvode pokreti prema napred uz ograničenost da laktovi moraju biti ispod površine vode (kao da pravite srcolike pokrete ispod vode).
  3. Obema nogama u isto vreme oponašajte pokrete žabe kada pliva.
  4. Ovi pokreti nogu i ruku treba da budu sinhronizovani i u isto vreme.
  5. Prilikom pokreta ruku kad se dlanovi približe telu, trup se lako izdiže iznad vode i vrši se udisaj, a prilikom udaljavanja dlanova od tela vrši se izdisaj uz lagano spuštanje glave na površinu vode.

Napomena:

• Uvek izaberite bazen za učenje ovog sporta, jer tamo postoje zaposleni koji vam mogu izaći u susret. Određene stilove plivanja možete savladati tek kad naučite održavanje i disanje na vodi.
Neki od stilova koji vam takođe mogu biti zanimljivi su: delfin i kraul

• Nikad ne učite sami da plivate, jer postoji opasnost od utapanja. Upišite obuku škola plivanja kako biste pravilno naučili sve tehnike plivanja.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Milanković

Avatar photo
Sport je moja inspiracija u životu. Radim kao fitnes instruktor i nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

voznja bicikla

Kako naučiti dete da vozi bicikl

Da li ste znali da je preteča bicikla na dva točka nastala još 1818. godine? …