Kako pokloniti cveće

Poklanjanje cvećaPoklanjanje cveća je lep gest koji se često viđa. Cveće predstvalja jedan od univerzalnih poklona sa kojim nikada ne možete da pogrešite. Cveće se može poklanjati u svakoj prilici kao jedini poklon, ali isto tako i dodatan znak pažnje. Sledeći koraci će vam pomoći prilikom odabira ovog idealnog poklona i naučiti vas kako se poklanja cveće.

Kako pokloniti cveće

  1. Cveće se može pokloniti lično, ili putem pošiljke ili dostave. Ponekad je dostavka u jutranjim časovima najbolja jer ćeš tako uštedeti trošak domaćinima da sami kupuju cveće za predstojeću proslavu ili zabavu.
  2. Cveće u saksiji je uvek bolji izbor jer duže traje, a i sa sečenim cvećem nikad ne znate da li domćini poseduju idealnu vazu.
  3. Postoje određena pravila o odaboru cveća. Crvene ruže znače strast i ljubav, pa ih nemoj poklanjati udatim ili starijim ženama. S odabirom orhideja, karanfila, gladiola ili svetlijih ruža nećeš pogrešiti. Poljsko cveće je idealno za mlađe osobe.
  4. Za venčanja se obično poklanja belo cveće.
  5. Cveće se uvek predaje bez papira ili najlona! Jedino ako je dekorisan papir deo cvetnog aranžmana, on ostaje na poklonu.
  6. Za veće skupove, gde je više gostiju,uvek u buket stavi ceduljicu sa tvojim imenom i željama. Ne piši sastave ili predugačke poruke. Neka tvoja želja bude kratka i jednostvna, laka za pamćenje.
  7. Domaćica treba da cveće stavi u vazu čim ga primi. Odlaganje istog smatra se nepristojnim.
  8. Domaćici cveće uvek uručuje muška osoba osim ako žena ne dolazi sama. Samo u tom slučaju, sveće ženi predaje žena.
  9. Cveće se može poslati i nakon završetka proslave kao znak pažnje domaćinima na organizovanju uspešne zabave.
  10. Pročitajte još saveta o poklanjanju cveća
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

SLIČNO

Kako se adresira pismo

U današnje vreme sve češće se koriste e-mail poruke tj pismo umesto onih standardnih klasičnih …