Kako da pravilno izaberete garderobu ukoliko ste niski rastom (za muškarce)

Obično se pod niskim muškarcem smatra osoba koje je ispod 168 cm, bez obzira da li ste mršavi, buckasti, mišićavi ili atletski građeni. To znači da vam je torzo ili noge kraće od prosečnog. U principu smatra se da je nižima mnogo lakše da pronađu odgovarajuću garderobu od visokih, jer uvek imaju mogućnost da skrate ili prekroje ono što im je predugačko.
nizak rast

  1. Sledeći put kada krenete u kupovinu odeće, vodite računa o tome kakve komade garderobe kupujete da bi ste na pravi način sakrili nedostatke.
  2. Kada su u pitanju pantalone ili farmerke vodite računa da ne budu naborane na nogavicama, a porub mora da pada preko obuće. Nemojte nikako podvijati pantalone jer ćete na taj način vizuelno skratiti noge i delovaćete još niži. Nemojte nositi ni previše uske ili široke pantalone. Ukoliko imate kratke noge vodite računa da vam pojas na pantalonama bude visoko na stuku, a ukoliko vam je kratak torzo nosite pantalone ravnih nogavica.
  3. Prilikom kupovine sakoa, jakni, kaputa takođe izbegavajte preširoke i birajte kraće jer ćete na taj način produžiti noge.
  4. Za gornji deo kupujte komade koji vizelno skreću pažnju na vaše lice. To znači da kupujete košulje sa špicastim kragnama, a izbegavajte na primer duboke ve izraze ili sakoe i džempere sa dvorednim kopčanjem.
  5. Kada je reč o bojama i dezenima tu izbor više zavisi od širine nego od visine. Tako na primer muškarci koju su niži i plus malo buckastiji trebalo bi da izbegavaju prugaste dezene jer oni proširuju tako da možete delovati još deblje. Svetlije boje se uglavnom preporučuju vitkijima, dok se tamne boje preporučuju malo punijima jer će na taj način delovati mršavije.
  6. U svakom slučaju niskim muškarcima uglavnom odgovaraju jednobojne kombinacije jer produžavaju figuru. Košulje, majice ili bluzice trebalo bi da budu s diskretnim printom i dezenima, izbegavajte velike šare a naročito kocke.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *